| WhatheWow a întrebat:

Se poate ca aici, intrebarea mea sa fie una subiectiva dar, din punct de vedere social cine credeti ca trebuie ajutati mai mult, tinerii sau pensionarii?

Răspuns Câştigător
| Anee94 a răspuns:

Dupa parerea mea tinerii. Ei sunt viitorul tarii, ei sunt cei care isi vor intemeia o familie si care au mai multa nevoie de ajutor, batranii, au si ei nevoia lor dar stii cum e, de ei scapam mai repede.

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu cred ca este corect pusa problema asa. Dupa mine este important sa fie ajutati cei care sunt in nevoie si nu se pot ajuta singuri, indiferent ca este tanar, pensionar sau intre cele doua varste.
De altfel, cele doua categorii, nu au aceleasi nevoi si nu sunt egali din punct de vedere fizic. Nici chiar in interiorul fiecarei categorii nu sunt toti egali, atat fizic cat si psihic.
Fata de acestea programele de ajutor trebuie diferentiate si adaptate fiecarei categorii, pe tineri sa-i ajute sa se integreze in societate si munca iar pe pensionari sa aiba o batranete cat mai linistita si sa nu se simta exclusi social. Numai bine!

| WhatheWow explică (pentru Ioandelasal):

Eu nu ma refer la faptul ca pensionarii sa fie exclusi intr-un anume fel si nici cei tineri, dar nu crezi ca totusi, pentru o societate sanatoasa si prospera, tinerilor ar trebui sa li se acorde mai mult ajutor si atentie? Ei sint la inceputul unui drum; nu ar trebui ca cei care au puterea de decizie, sa ajute intr-un fel la netezirea acestui drum si nu lasati sa se descurce pe cont propriu?

| Ioandelasal a răspuns (pentru WhatheWow):

Am impresia ca nu mi-ai citit tot raspunsul. La sfarsit tocmai asta spuneam ca programele pentru tineri ar trebui sa-i ajute sa se integreze in societate si munca.

| WhatheWow explică (pentru Ioandelasal):

Am inteles perfect ceea ce ai postat dar tocmai aici e problema : lipsa de interes in ceea ce priveste viitorul tinerilor.

| hominid dreak a răspuns:

Ambele categorii de varsta sunt vulnerabile, deci nu ar trebui neglijati unii si favorizati altii. Problema este la mintea cheala a politicienilor, alesilor si iubitolor conducatori care dau unele subventii unor categorii de persoane fara sa gandeasca la necesitatea acordarii acelor subventii. Dau un exemplu de la mine din Braila, unde primaria acorda abonament gratuit pensionarilor la transportul in comun, in timp ce elevolor li se acorda o reducere de nici 25% din abonamentul intreg, aceasta fiind o povara destul de grea in familiile cu mai multi copii si venituri reduse din cauza crizei provocate de magarii bancheri. Pai nu este asta o prostie si o bataie de joc? Un elev foloseste zilnic mijlocul de transport sa se duca la scoala, iar un pessionar se plimba gratiut cu IJTL-ul doar ca sa aiba posibilitatea sa nu-l gaseasca moartea pe-acasa. Pe de alta parte nici pensionarii nu ar trebui neglijati in a fi ajutati in nevoile reale ale lor, cum ar fi medicamentele. Dar cum banul public este cheltuit de homo politicus dupa mintea lor aeriana, nu sunt ajutati eficient nici tinerii, nici pensionarii.

| Lightning1997 a răspuns:

Amandoua categoriile de varsta.De acord cu faptul ca trebuie pus accent pe tineri, si ar trebui indrumati spre bine, in ziua de azi tinerii o apuca pe cai gresite, din pacate.Batranii au muncit la viata lor, si ei trebuie apreciati, ei avand experienta mult mai mare decat are un tanar ce este abia la inceput. Tinerii ar trebui indrumati spre mai mult, iar cu trecerea anilor vor ajunge sa capete experienta.

| InstructorulTauDeFitness a răspuns:

Tinerii sunt mult mai importanti! Ei sunt urmatoarea generatie care vor produce bani.O sa-si creeze familii.Pensionarii sunt deja batrani, nu mai pot lucra deci nu mai pot produce.N-au decat sa isi primeasca pensiile bine meritate pentru ce au muncit mai de mult, dar pe tineri trebuie sa se puna mai mult accent. Daca nu sunt locuri de munca pentru tineri atunci ei pleaca din tara si ramanem cu batranii cu care n-avem ce face.

| kasty a răspuns:

Din punct de vedere social ambele categori trebuie ajutate, din motive diferite evident
pensionarilor le trebuie pensi mai mari pentru medicamente si ingrijire, iar tineretului locuri de munca si un trai decent.
Cred ca trebuie ajutati tineri, pentru ca oferindu-le acestora locuri de munca bineplatite si un trai decent, creste economia tari si automat si veniturile la stat din care se pot plati pensii mai mari pentru cei vartnici.
Daca ne axam doar pe pensionari, sa le facem viata mai usoara condamnam societatea la o perpetua
lupta