anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Se poate da in judecata un preot si familia lui pentru daune psihice aduse unui tanar aflat in cuplu cu fiica preotului, caruia familia fetei i-a stabilit drept legi ale cuplului faptul ca nu se pot vedea parintii decat impreuna de catre cei doi membri ai cuplului (se exclude relatia personala parinte-copil, esentiala pentru o buna dezvoltare psihica si tinerii trebuie sa isi innabuse afectivitatea naturala pentru parintii lor, pentru a corespunde unei imagini), si in general, orice activitate se poate face doar impreuna, cei doi membri ai cuplului fiind efectiv legati unul de altul, fara nici o libertate individuala si avand nevoie sa ceara parerea in cuplu pentru fiecare activitate (in acest fel impiedicandu-se formarea discernamantului personal si a puterii de decizie spontane personale in situatii critice), si in general, orice aspect personal in favoarea unei identitati de cuplu? Exista mai multe aspecte ale acestui cuplu, cum ar fi lipsa intimitatii personale, intrucat cei doi sunt tot timpul impreuna, abuzul asupra intimitatii prin mesaje telefonice (totul in acest tip de cuplu se poate partaja, daca partenerul o cere), prevalenta exclusiva care se acorda importantei cuplului, prin raportare la orice alte relatii cu persoane din afara cuplului (exemplu, parintii, care devin doar personaje secundare).
Sunt constienta ca este un demers foarte serios, fiind vorba de un preot, dar as dori sa stiu daca exista temeiuri juridice, in cazul in care se aduce o opinie sau mai multe ale unor psihologi. Am si o mare implicare personala, acest tanar fiind fiul meu..Multumesc!

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sa-mi fie cu iertare, dar fiul dvs are vreun handicapat sau este orb?
Fiindca dvs NU puteti avea nici o implicare in familia directa a fiului dvs, fiind adult si direct responsabil pentru ce se intampla in familia lui, iar daca este ceva de care nu este multumit sau se plange trebuie sa discute omeneste cu sotia lui si dupa aceea cu parintii acesteia, inainte sa ajunga prin Tribunale.

In orice caz, dvs NU aveti nici un drept legal sa va bagati sau sa interveniti, ca nu sunteti avocata fiului dvs iar copilul dvs este major, deci nu mai este sub tutela parinteasca.
va sfatuiesc sa nu va mai bagati in relatia fiuls dvs si sa va vedeti de casa si sotul dvs, ca baiatul are viata lui si sunt convinsa ca stie foarte bine ce face, ce vrea si ce discuta cu sotia lui.
Apropo, sunt mama si sunt si soacra si nu m-as baga in viata fiului meu sa-i distrug casnica sub nici o forma, fiindca nu am acest drept, cum nici dvs nu aveti.

In ce priveste profesia socrului fiului dvs NU are nici o importanta in fata legii, ca acolo toti suntem egali, indiferent ca-i primar, presedinte, popa, doctor sau taran cu 8 clase.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Asta nu tine de justitie. Daca respectiva e asa deranjata de parintii ei sa rupa relatia cu ei si gata

| doctorandus a răspuns:

Sincer, nu e de competenta Justitiei.

| doctorandus a răspuns:

Adica oricine poate da in judecata pe oricine altcineva, chiar daca nu are motiv. Dar nu ai nicio sansa sa castigi procesul.

| johnnny123 a răspuns:

Deci vrei să dai în judecată o familie pentru că încearcă să-și protejeze fiica?

Nici măcar nu ai specificat ce vârstă are fata. Dacă este minoră, atunci părinții au tot dreptul să stabilească anumite reguli. Dacă este majoră atunci este liberă să plece și să-și trăiască viața așa cum vrea dacă nu-i convin regulile impuse de părinți.

| ioana748 a răspuns:

Un cuplu care se iubeste urmează de la sine cele specificate de dumneavoastră si impuse de preot.
Cand baietelul se casatoreste incepe o noua etapa in viata lui, dezvoltarea psihica care depindea de mami a cam luat sfarsit si trebuie sa se focuseze pe cresterea in relatie si un parcurs cat mai temeinic in familie.Nu vad nevoia de intimitate intr-o familie sanatoasa.
Telefonul sta si la celalalt eventual.
Discernamantul personal, de preferat a se forma inainte de casatorie.
Legea firii este ca copilasii cand se maturizează sa zboare din cuib si sa-si organizeze propriul cuib cu puii lor cu tot.
Parintii care iubesc copiii si traiesc pe planeta aceasta, incurajeaza asumarea familiei si se retrag in spate, isi vad de etapa urmatoare din viata.
Devin personaje secundare si se implica cand le este ceruta implicarea.
In rest se roaga pentru copiii si nepotii lor.
Daca baietelul dumneavoastră se simte abuzat se poate retrage din relatie si sa stea cu mami in continuare pana are discernamantul necesar sa inteleaga ce inseamna o relatie sanatoasa si propria familie. Ce inseamna cand doua suflete se unesc si formează unul singur, sufletul familiei.

| Cipi1212 a răspuns:

Poți.