Dupa ce te muti si mama tot continua sa te deranjeze poti solicita un ordin de protectie (nu restrictie) in baza L. nr.217/2003, pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, rep. in 2020.
Se pare ca si cu iubitul ai ceva probleme, daca este acelasi, dintr-o anumita intrebare.
Cand o persoana are probleme cu mai multi din jurul său, nu ei au probleme.
"nu respecta drepturile copilului? Am 23 de ani "
cu durere in glas: nu mai ești copil. Respecti regulile casei, dacă nu iți faci tu alta.
Noroc
Am citit postarea ta, am citit si raspunsurile primite.
Din punct de vedere juridic esti adult, desi esti copilul mamei tale.
Eu vad aici o lipsa de comunicare.Care trebuia sa inceapa inca din copilarie. Poate nici acum nu e tarziusa incerci si primul pas ar trebui sa il faci tu.
Nu poti obtine ordin de restrictie.Tot cea ce spui tu acolo trebuie dovedit.SI NU UITA ca stai in casa paritilor tai.
Singura ta sansa este sa te muti cat mai departe de casa.In alt oras, la celalat capat de tara.Iti cauti chirie pe undeva, poate chiar impeuna cu cineva.Va fi greu la inceput.Dar vei scapa de mediul de acasa
Doar asa va sta departe de ea.
Heloooo!
Ai 23 de ani, nu mai esti copil! De cativa ani ai obligatii. Drepturile tale s-au terminat.
De ce nu te muti la casa ta? Te angajezi, te intretii fara sa mai ai pretentii de la parinti si atunci faci ce vrei. Ai pierdut deja 5 ani stand in intretinerea parintilor. Cat esti in casa lor, faci ce spun ei. Fie ca iti convine sau nu.
Mi se pare ca e o problema de fete de 13 ani, dar fie
In principiu, nu prea ai ce face in legatura cu imixtiunea in viata personala. Plangerile penale sunt pentru multe astfel de acte, precum violarea corespondentei, dar ma indoiesc ca organele de urmarire penala o sa ia in serios treaba asta.
Pe de alta parte, ar fi important sa fii in continuarea studiilor. Astfel, pana la 26 de ani, parintii au obligatia legala de a te intretine pentru a finaliza aceste studii. Totusi, daca faci asta doar pentru a beneficia de ajutorul alor tai, mna, nu e nici moral, nici etic. Tu stii.
Atata timp cat locuiesti in casa ei ar trebui s-o respecti nu sa te comporti ca un copil răzgăiat la 23 de ani.
Ma rog, de ce nu te-ai mutat in chirie sau in gazda pana acum?
As vrea sa te vad cand vei avea copii. Nu cumva sa devi ca maica-ta ca stii vorba aia: Vezi cum te comporti cu copiii tau caci ei iti vor alege azilul.