Dupa ce te muti si mama tot continua sa te deranjeze poti solicita un ordin de protectie (nu restrictie) in baza L. nr.217/2003, pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, rep. in 2020.
Se pare ca si cu iubitul ai ceva probleme, daca este acelasi, dintr-o anumita intrebare.
Cand o persoana are probleme cu mai multi din jurul său, nu ei au probleme.
La 23 de ani esti unica vinovata de ce ti se intampla!
Ia-ti valiza si pleaca, fiindca esti ditamai adultul si daca vrei intimitate, fa-ti-o singura, mutandu-te singura.
In casa parintilor, sunt regulile lor, pe care ai obligatia sa le respecti. Cand este va fi a ta, tu vei face regulile!
Nu te mai plange pe forumuri pentru ce nu esti incapabila sa faci singura, ca stai pe spinarea lor, fiind intretinuta si hranita de ei, ca atare ai obligatia sa le respecti casa si regulile.
Da, poti depune oridin de restrictie DOAR cand casa va fi pe numele tau, pana atunci, ai obligatia sa respecti regulile impuse de parintii tai, in casa lors au sa-ti iei valiza si sa pleci din casa lor.
Da ma... eu sunt vinovata ca mama e manipulatoare?
Cea mai proasta natie e romanu cand vine vorba de gandire.
Cum vrei sa ma mut singura viata mea daca o chirie este 300 de euro iar salariu e de 20 de bete? Zi tu iubita mea desteapta cum te poti tu intretine singura intr-un salar de 400-500 euro
aa. sau iti arati frustrarea ptc si tu ai fost incapabila sau ptc ai trait in puf? Modul urat si rautacios in care te exrpimi fata de oameni pe internet arata frustrarea si nemultumirea din viata ta si nimic mai mult
Am spus clar ca am sa ma pot muta doar la anul, deoarece ma mut cu partenerul.
Ia draga iti dau 500 euro si ia si descurca-te singura cu banii astia, vezi mai esti asa desteapta?
Tine gurita inchisa si fa ce ti se cere in casa parintilor, ca-i casa lor si regulile lor.
Nu-ti convine ia-ti valiza si pleaca oriunde in lume, ca sa copil urcaios nu am vazut in viata mea.
Daca nu ai mai mult de 500 euro, mai ia-ti al doilea job ca sa-ti permiti sa te intretii.
Dar modul nesimtit in care-ti tratezi parintii este inaccepabil.
Te-ai facut de tot rasul pe forum scriind atat de urat despre parintii tai, denotand ca esti un copil obraznic si nerecunoscator, care-i tinut si la varsta aasta in carca de parintilor dar are pretentii sa le pun interdictie parinyilor, in casa lor. Rusine sa-ti fie!
"nu respecta drepturile copilului? Am 23 de ani "
cu durere in glas: nu mai ești copil. Respecti regulile casei, dacă nu iți faci tu alta.
Noroc
Am citit postarea ta, am citit si raspunsurile primite.
Din punct de vedere juridic esti adult, desi esti copilul mamei tale.
Eu vad aici o lipsa de comunicare.Care trebuia sa inceapa inca din copilarie. Poate nici acum nu e tarziusa incerci si primul pas ar trebui sa il faci tu.
Nu poti obtine ordin de restrictie.Tot cea ce spui tu acolo trebuie dovedit.SI NU UITA ca stai in casa paritilor tai.
Singura ta sansa este sa te muti cat mai departe de casa.In alt oras, la celalat capat de tara.Iti cauti chirie pe undeva, poate chiar impeuna cu cineva.Va fi greu la inceput.Dar vei scapa de mediul de acasa
Doar asa va sta departe de ea.
Heloooo!
Ai 23 de ani, nu mai esti copil! De cativa ani ai obligatii. Drepturile tale s-au terminat.
De ce nu te muti la casa ta? Te angajezi, te intretii fara sa mai ai pretentii de la parinti si atunci faci ce vrei. Ai pierdut deja 5 ani stand in intretinerea parintilor. Cat esti in casa lor, faci ce spun ei. Fie ca iti convine sau nu.
Mi se pare ca e o problema de fete de 13 ani, dar fie
In principiu, nu prea ai ce face in legatura cu imixtiunea in viata personala. Plangerile penale sunt pentru multe astfel de acte, precum violarea corespondentei, dar ma indoiesc ca organele de urmarire penala o sa ia in serios treaba asta.
Pe de alta parte, ar fi important sa fii in continuarea studiilor. Astfel, pana la 26 de ani, parintii au obligatia legala de a te intretine pentru a finaliza aceste studii. Totusi, daca faci asta doar pentru a beneficia de ajutorul alor tai, mna, nu e nici moral, nici etic. Tu stii.
Atata timp cat locuiesti in casa ei ar trebui s-o respecti nu sa te comporti ca un copil răzgăiat la 23 de ani.
Ma rog, de ce nu te-ai mutat in chirie sau in gazda pana acum?
As vrea sa te vad cand vei avea copii. Nu cumva sa devi ca maica-ta ca stii vorba aia: Vezi cum te comporti cu copiii tau caci ei iti vor alege azilul.