| Girly97 a întrebat:

Se poate face diferența între un șofer care fură combustibil intenționat și unul care nu are această intenție însă plece după ce a alimentat uitând să plătească fără să își dorească să facă așa ceva?

9 răspunsuri:
| anonim3248 a răspuns:

Da se poate face diferența și inclusiv poliția face în așa fel ca șoferul care a plecat și a uitat să plătească să nu pățească nimic.

| Hyperion7 a răspuns:

Nu prea, pentru că dacă pleci și uiți să plătești și după te întorci și te scuzi, cei de acolo tot vor fi suspicioși.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Tot furt e, ce diferență mai trebuie?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, se poate, daca al doilea se intoarce si plateste, cerandu-si scuze pentru ce a facut.
Daca nu se intoarce si este prins n-o sa-l creada nimeni, inclusiv ni instanta de judecata, ca nu a vrut sa fure.

| Simpatic a răspuns:

Normal, e atata de simplu > soferul care din greseala a omis sa plateasca se va intoarce intotdeauna si va plati! Pentru ca desi a avut probleme de memorie, are ceea ce se numeste constiinta, hotul nu are asa ceva, nici moralitate nici caracter!

Pe de alta parte parca si eu as uita sa platesc celor de la OMV-Petrom, daca as alimenta de la ei, ca si acesti escroci fraudeaza statul nostru si nu platesc! Vedeti sa nu va dau idei ca veti ajunge la Parchet happy
ce am scris cu OMV e in gluma, eu am ales calea cea mai buna nu alimentez in veci de la ei, va sfatuiesc sa procedati identic, poate dispar de la noi din tara toti cocalarii care fac averi de pe spatele poporului roman, dar externalizează profitul

| MAteiLaAjutat a răspuns:

Ala sincer va reveni cu banii.

| DeMicUnCălător a răspuns:

In ochii legii sunt două fapte diferite. Primul este o ilegalitate facută conștient. a doua este tot o ilegalitate dar nu este facută intenționat.
Un exemplu bun ar fi accidentul de circulație. Una este să calci și să ucizi intenționat cu mașina iubitului te-a inșelat. Si alta cănd victima este un necunoscut

| Corina3434 a răspuns:

Una este furt cu intentie numit si calificat si alta e ca ai ''uitat'' sa platesti.

| darrio2007 a răspuns:

Daca se reintoarce in scurt timp sa plateasca, nu va fi o problema.