Sunt 2 exceptii:
1.Pentru categoriile care se obtin de la 16 ani se poate incepe de la 15 ani si 9 luni.
2.Pentru categoria B (daca asta te intereseaza) se poate incepe scoala de la 17 ani, dar numai daca urmezi o scoala cu profil auto, conform art.29, alin.4 din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(4) Pot efectua cursurile practice de învăţare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice şi persoanele care nu au încă vârsta minima prevăzută de prezentul regulament pentru categoria sau subcategoria din care face parte vehiculul respectiv, dar nu cu mai mult de 3 luni înainte de împlinirea acesteia sau, dacă urmează cursurile unei instituţii de învăţământ preuniversitar cu profil auto, nu cu mai mult de 1 an înainte de împlinirea vârstei."
Si in acest caz examinarea se poate sustine doar dupa implinirea varstei de 18 ani.
Nici macar nu a fost pusa in scopul meu intrebarea, si nici eu nu inteleg de ce tragi asa rapid concluzii
Nu ai mentionat nimic clar. Intrebarea e generala. Si fiecare intreaba pentru el. De unde sa stiu eu ce ascunzi tu in intrebare?
Nu ai de unde sa stii, poate persoana a vrut sa fie anonima, sau nu are cont. Daca nu stii ce ascund in intrebare, de ce tragi concluzia ca ma grabesc si ca de mine este vorba?
Teoretic da, te poți apuca la 17 ani și 9 luni, dar să împlinești 18 ani până la examen, dar trebuie sa urmezi o școală cu profil auto