Daca ai sub 18 ani (peste 15, in orice caz), sigur ca poti lucra.Ai mai multe variante:la un xerox, la solar, intr-un magazin(mai mic sau chiar supermarket-la casa sau supraveghetor la raion), ajutor de bibliotecar, distribuitor de pliante, reprezentant avon, ives rocher, oriflame, l'oreal etc, poti fi voluntara la o casa de copii sau adapost pentru animale(aici nu cred ca iei salariu...sau cel mult, sume foarte mici)...mai nou poti fi "dadaca" pentru animale-plimbi cainii oamenilor, stai cu ei cat stapanii lipsesc de acasa(si castigi destul de bine), poti livra pizza la domiciliu, mai poti lucra ca ospatarita...ai multe optiuni.Mai poti medita copiii mici sau de gimnaziu la anumite materii la care te pricepi foarte bine, ii ajuti la teme, etc.
Poti de la 15 ani cu acordul parintilor si de la 16 fara nici un acord, in orice domeniu, un timp mai scurt de lucru si adaptat dezoltarii tale
Eu am o prietena care are 16 ani si a lucrat vara pe litoral timp de aproape 2 luni jumate... lucra ca si barmanita la un club...
Se poate si de la 15 cu acordul parintilior.De la 16 poti lucra fara acordul lor. Dar nu ai voie sa faci munci grele. Poti sa imparti fluturasi sa fii vanzatoare florareasa(bine nici chiar) distribuitor de fluturasi...etc