Daca o hotarare judecatoreasca a fost pusa in executare inseamna ca este definitiva si executorie si nu mai ai cale de atac impotriva hotararii respective.
Se poate face contestatie la executare daca ai motive de contestatie impotriva executarii dar nu impotriva hotararii care s-a pus in executare.
De regula nu o sa poti vinde legal casa daca mai ai restante la intretinere, notarul public cere o adeverinta ca nu ai restante. Singura posibilitate este ca persoana care cumpara sa cumpere cu restante si sa se specifice in contract ca va plati el restantele.
Contestatia la executare nu te ajuta in acest sens.
Bună!
N-ai dat suficiente detalii...
Înţeleg că Sentinţa de la Judecătorie are menţiunea "cu recurs" ( probabil că în 15 zile de la comunicare ).
NU ai precizat dacă ai făcut Recurs, dar, BĂNUIESC că da - din moment ce spui : "fiind in recurs"...
De asemenea, NU ai precizat când a fost înregistrat dosarul de la Judecătorie ( înainte sau după 1 februarie 2013 ) ca să-mi dau seama dacă vă judecaţi după Codul de Procedură Civilă vechi sau nou.
În principiu, dacă eşti ( DEJA ) în Recurs, ar fi TREBUIT să soliciţi ( prin Cererea de Recurs ) "suspendarea executării Sentinţei Judecătoriei"!
"Art. 300
(1)Recursul suspendă executarea hotărârii numai în cauzele privitoare la strămutarea de hotare, desfiinţarea de construcţii, plantaţii sau a oricăror lucrări având o aşezare fixă, precum şi în cazurile anume prevăzute de lege.
(2)La cerere, instanţa sesizată cu judecarea recursului poate dispune, motivat, suspendarea executării hotărârii recurate şi în alte cazuri decât cele la care se referă alin. (1).
(3)Suspendarea la cerere a executării hotărârii poate fi acordată numai după depunerea unei cauţiuni ce se va stabili, prin încheiere, cu ascultarea părţilor în camera de consiliu, scop în care acestea vor fi citate în termen scurt, chiar înainte de primul termen de judecată, dacă este cazul. Dispoziţiile art. 403 alin. (3) şi (4) se aplică în mod corespunzător.
(5)Pentru motive temeinice, instanţa poate reveni asupra suspendării acordate, dispoziţiile alin. (3) aplicându-se în mod corespunzător.
Detalii: http://legeaz.net/cpc-cod-procedura-civila/art-300-cprciv "
Dacă, ÎNCĂ, mai eşti în Recurs, poţi solicita URGENT Instanţei de Recurs - printr-o Cerere scrisă, depusă/înregistrată la Registratură ( după care să ai şi tu o copie cu ştampila instanţei ) - "suspendarea executării silite a Sentinţei Judecătoriei", până la soluţionarea Recursului!
De asemenea, îţi recomand să faci "Contestaţie la executare" şi să soliciţi executorului judecătoresc AMÂNAREA executării silite până la soluţionarea Recursului ( care este pe rol ), anexându-i o copie după solicitarea de suspendare a executării silite ( depusă ANTERIOR la Registratură, aşa cum explicam mai sus )!
Revenind la întrebarea ta, poţi vinde casa - chiar dacă eşti în proces.
Înţeleg că "suma de 10 289 lei" este datoria la întreţinere...
Ideal ar fi, aşa cum a precizat şi @Ioandelasal : "ca persoana care cumpara, sa cumpere cu restante si sa se specifice in contract ca va plati el restantele."
Eventual, dacă găseşti un cumpărător înţelegător, e posibil să primeşti un avans şi cu acesta să achiţi tu datoria către Asociaţia de locatari.
Apoi, poţi să faci liniştită Contractul de vânzare ( la notar ), fără să mai ai probleme cu datoria respectivă.
De asemenea, din datoria totală TREBUIE să se SCADĂ suma achitată parţial de tine...
Ar fi indicat să consulţi şi un avocat din localitatea de domiciliu.
Toate cele bune.
sabin89 întreabă: