Este obligatoriu sa faci o scoala de conducere, nu te poti prezenta la examene fara dovada de la scoala.
".Persoanele care doresc să obţină permisul de conducere trebuie să facă DOVADA urmării unui curs de pregătire teoretică prin cursuri organizate de unităţi autorizate şi a unui curs de pregătire practica numai în prezenţa şi sub supravegherea directă a unui instructor autorizat în acest sens. Cursurile durează minim 5 săptămâni. Se efectuează 24 de ore de instruire teoretică şi 30 de ore de instruire practică, grupate în 15 lecţii a câte 2 ore didactice.
Permisul de conducere se obţine pe bază de examen şi se eliberează de autoritatea competentă"--- vezi sursa http://www.politiarutiera.ro/index.php?option=com_content&id=6258&Itemid=70
Depinde de scoala de soferi, unele te obliga sa faci si ceva ore de curs. in schimb la scoala iti zice anumite situatii si asa mai departe. si scuza-ma ca te intreb: de ce ai crede ca stii bine sa conduci? eu am carnet de 6 ani, de jumate de an conduc si ambulante ca sunt voluntar dar cand imi aduc aminte cum conduceam la inceput imi pun mainile in cap. ceva ore tot trebuie sa faci cu masina (este obligatoriu), iar la cursuri iti recomand totusi sa te duci.
Nu te obliga nimeni sa mergi la cursurile acelea. Atata timp cand esti costincioasa si iti faci "temele" e ok. Daca la majoaritate chestionarelor iei examenul cu 23-24 de pucte cu sigurata vrei trece de el. Mult succes pe mai departe!
Lacatusw2005 întreabă: