Da pentru ca e ilegal sa introduci produse pirotehnice/inflamabile in incinta scolii. Parintii sunt trasi la raspundere daca esti minor.
Lasa-te de prostii. Fapta constituie infractiunea prevazuta si pedepsita de art.2, alin.1, lit.a) din L.61/1991, republicata in 2011, citez:
"ART.2.(1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã, dacã fapta nu constituie o infracţiune mai gravã, urmãtoarele fapte:
1. portul, fãrã drept, în locurile şi împrejurãrile în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporalã a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publicã,. precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurãri. a obiectelor confecţionate pe bazã de amestecuri pirotehnice.;" Numai bine!
Da poti sa iti iei amenda, daca scoala cheama politia. Din cate stiu eu pocnitorile/artificiile pot fi folosite doar cand sunt sarbatori sau intr-un cadru organizat. Daca chiar vrea sa iti dea amenda politia gaseste motive. Ai grija.
S-ar putea chiar sa ti se faca dosar penal [ nu stiu exact legislatia in vigoare dar stiu ca petardele sunt ilegale ]
amenda sigur poti primi, daca nu de la politie, de la scoala clar da.
Nu primesti minika fa in continuare ca e bine ce faci! esti bolnav mintal frtae du-te si fa-ti un control ca ai ceva grav la cap