Cetățeanul care, în ziua alegerilor, se află într-o altă localitate decât cea în care este înscris în lista electorală poate să își exercite dreptul de vot în localitatea respectivă, la orice secție de votare, urmând a fi înscris într-o listă suplimentară de către președintele biroului electoral al secției de votare, pe baza actului de identitate.
Da, se poate vota in orice localitate din Romania, avand in vedere ca circumscriptia electorala este intreaga tara.
Din cate stiu nu se poate, trebuie sa ai viza de flotant valabila. Nu iti spun 100% sigur pentru ca asta era acum ceva vreme si e posibil sa se fi schimbat, asa ca trebuie sa te mai interesezi. Nici eu nu stau in localitatea de resedinta, dar dau o fuga pana acolo, decat sa imi fac viza de flotant.
STIU SIGUR, DA, se poate
si eu am de gand sa votez la scoala de vis-a-vis, de unde stau cu, chirie cu toate ca nu aici am domiciliul din buletin si nu am nici o viza de flotant
N-aveam de gand sa absentez de la vot, dar voiam sa stiu daca trebuie sa-mi planific vreo calatorie acasa. Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Nu dezinforma lumea. E ultimul lucru de care e nevoie la alegerile astea
Gresit! Nu sunt alegeri locale ci europarlamentare. E diferenta.
Cetățeanul care, în ziua alegerilor, se află într-o altă localitate decât cea în care este înscris în lista electorală poate să își exercite dreptul de vot în localitatea respectivă, la orice secție de votare, urmând a fi înscris într-o listă suplimentară de către președintele biroului electoral al secției de votare, pe baza actului de identitate.