| oprescudorin11 a întrebat:

Se urmareste schimbarea unor articole fundamentale din Codul Procedurii Civile.As dori sa-mi spuneti parerea dumneavoastra, in privinta intentiei acestei schimbari, daca e benefica si daca nu e benefica (din diverse puncte de vedere).'Si care e scopul? Care sunt consecintele, in definitiv, ce se va modifica?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se urmareste?
Daca n-ai aflat inca noul Cod de procedura civila a fost adoptat de mult si va intra in vigoare de la 15 februarie 2013.
Sunt destule modificari, citeste-l si le vei afla.

| oprescudorin11 explică (pentru Ioandelasal):

Dragul meu.aca as fi Napoleon (fost Buonaparte), as sti totul, ca si el, as trimite un fax, in acelasi timp as dezmierda o femeie, in acelasi timp as coresponda si citi cu ceva bloguri, in acelasi timp as raspunde la toate criticile si aprecierile, as pune la cale si altele, as avea timp sa-mi numar si banii, as plati si slugile, as urmari si presa(
In aceeasi secunda ca sa fiu ‘la curent " cu barfele), as spanzura si hotii si colaboratorii!, as colabora cu doctorii si farmacistii ca sa elimine ‘mafia alba’...as face un partid ca sa fac asa cum vreau eu, as finanta toata amaraciunea lumii si as dori sa fac singur totu’…ca nap!
dar eu sunt un biet om, care cere ajutor, in locurile unde nu ma pricep! Nu pot citi totul! Daca puteam face asa, imi aruncam si internetul si calculatorul in foc!
Deci nu mai vreau raspunsuri de acest gen:’citeste si vei afla!’
Voi atuncea la ce folositi? La ce foloseste acest Facebook? Nu vreau sa cred ca e compus numai de cretini!

| oprescudorin11 explică:

Desigur, daca as avea competenta si timp as analiza singur...dar nu e cazul! Vreau ca cineva, cu capacitate de sinteza si analiza deopotriva sa-mi spuna ce va sa fie aceasta schimbare, de ce s-a amanat atata, ...adica vreau cam tot, dar nu spuse intr-un tom! Doar in cateva cuvinte (sintetice ) ca o incununare a analizei!

| Ioandelasal a răspuns (pentru oprescudorin11):

Esti foarte optimist, cum crezi ca un cod poate fi explicat in cateva cuvinte?
Prin adoptarea noului cod de procedura civila (ca si pentru celelalte coduri, respectiv cel civil, penal si de procedura penala), s-a urmarit punerea acestuia in acord cu realitatile si cu Codul civil, accelerarea judecatii, simplificarea procedurii pentru valori de pana la 10.000 lei, obligativitatea fazei de mediere pentru valori de pana la 50.000 lei, etc. Sintetizand s-a urmarit o mai buna administrare a justitiei.
S-a amanat intrarea in vigoare deoarece nu existau la instantele de judecata conditiile necesare pentru aplicarea unor prevederi si eu chiar ma indoiesc ca exista si acum.