| Mirae a întrebat:

Seară bună! Am și eu o verișoară, care s-a căsătorit în România cu un arab și arabul a părăsit-o (după câteva luni, după nuntă) și a fugit înapoi în țara lui. Ea vrea să divorțeze, există vreo cale? Arabul ăla nu vrea să divorțeze și nu-i mai răspunde la telefon. Ce ar trebui să facă? Ea spune că nu mai are cum să divorțeze și că e nevoită să rămână așa, fără șansa sa se mai căsătorească vreodată.

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Daca s-au casatorit in Romania, cred ca se pot demara acte de divort aici si duse la Ambasada sau Consulatul tarii arabe, care se afla in tara la noi si ei il vor contacta si anunta de divort.
Dupa 2-3 apeluri in care el nu se prezinta si nu raspunde, se poate incheia divortul prin neprezentare.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poate divorta intentand o actiune de divort la judecatorie.
Daca nu se descurca singura poate apela la un avocat, mai ales unul specializat in divorturi.

| flixbuster a răspuns:

Parasirea domiciliului conjugal de catre unul dintre soti se incadreaza la Divortul (pe cale judiciara) din motive temeinice.

Asa, foarte pe scurt, aici:

https://www.avocat-sector6.ro/divortul.html

Tinand cont de situatia concreta (dar si in general, daca partile nu se inteleg pentru un divort la notar) este recomandata contactarea/angajarea unui avocat de divorturi (si ar fi bine sa fie unul bun, in sensul ca sa mai fi avut de-a face cu astfel de situatii cu partener de alta nationalitate disparut din tara ca magarul in ceata).