Întrebare recomandată | Sara2 a întrebat:

Seful nu-mi accepta demisia, i-am adus si om in schimb, si nu a vrut sa vada, nu a stat la discutii, ba mai mult l-a dat afara pe usa fara sa vada ce poate, si imi spune incontinuu ca eu nu plec de acolo, i-am zis ca nu mai vin si el imi zice ca o sa vin, ma simt prizoniera acolo, ce sa fac? crying nu stiu ce sa fac maine ca nu vreau sa ma duc e 2:15 noaptea si nu am somn

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ti-am raspuns si la intrebarea anterioara.
Dac nu te lasa sa pleci si iti este frica de desfacerea disciplinara a contractului de munca, atunci spune-i ce ti-am zis si poti sa depui si o cerere scrisa pentru plata orelor suplimentare lucrate. Cand o sa vada asta poate cadeti la invoiala. tu renunti la plata si el renunta la preaviz, daca n-ai facut cele 15 zile de preaviz, de care ai spus ca sunt prevazute in contract.
Daca spui ca n-ai semnat contractul, atunci acesta nu este valabil si il poti acuza si de fals.

neluL
| neluL a răspuns:

Atunci spune-i sa-ti dubleze salariul big grin
Serios acum, nu te poate tine cu forta la locul de munca dar nici nu poti sa-ti dai demisia dupa o zi pe alta in conditiile legii!

In privinta termenului de preaviz in cazul demisiei, articolul 81, alineatul (4) din Codul muncii, republicat, prevede:

"Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere."
Poate sti tu mai bine ce contract de munca ai semnat.

| Sara2 explică (pentru neluL):

Mi-a facut un contract pe 4 ore dar eu nu l-am semnat niciodata, a semnat el in locu meu

| neluL a răspuns (pentru Sara2):

Atunci e simplu! Nu te mai duci la serviciu pentru ca in realitate nu ai un contract de munca.

| vali1985 a răspuns:

Du-te la politie si reclama-l.

| Woodenpints91 a răspuns:

Du-te beată la muncă, trage-i o flegă între ochi, sau pur şi simplu nu te mai duci deloc. E atât de greu?
Fă-l pe el să nu vrea să te mai ţină acolo, munceşte atât de prost şi fără randament încât să nu produci absolut nimic, ba chiar să faci şi pagubă dacă se poate.

Răspuns utilizator avertizat
| stpu a răspuns:

Draga Paloma, daca esti o fata buna, normal ca nu vrea sa-ti dea drumul laughing [ "buna" poate avea mai multe sensuri ]
Dar acum te tine omul legata de scaun? Pleci pur si simplu. NU te mai duci la munca. Iti pasa ce o sa spuna acel masturbator mecanic? Da-l in mortii ma-si, trage-i si una in freza, ca sa-ti arati ca esti buna.