| asperger3 a întrebat:

Seful tatalui meu a avut un accident recent. Venea spre locul de munca, a semnalizat stanga, a accordat priorietate(in spate era o coloana de masini si linie continua, deci depasire interzisa) si cand a facut stanga unu beat a intrat in el si a fugit. Norocul a fost ca era unul dintre soferii fabricii sa iasa si s-a luat dupa respectivul de i-a luat numarul. La 12 cand a venit politia i-au pus etilotestul si i-a iesit 0.28 si i-au facut dosar penal aluia de a fugit. Se poate introduce ca parte civila seful tatalui meu? Ca are asigurare dar e NULA atunci cand esti beat. Accidentul a avut loc in jurul orelor 8 si nu avea cum sa il vada... Plus ca e restrictie din cate stiu in zona de 30 ca au fost multe accidente mai ales cu pietoni ca nu sunt trotuare.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde ce o sa stabileasca cercetarile politiei.
Daca celalalt sofer va fi vinovat integral atunci firma de asigurare a aceluia va trebui sa plateasca reparatia masinii si eventuale daune sefului.
Daca vina este impartita la fel se va imparti si raspunderea, atat pentru reparatia masinii, cat si pentru eventuale daune.

| asperger3 explică:

A si avea numere provizorii