In primul rand, ca sa fii titularul unui cont bancar trebuie sa ai impliniti 18 ani.
Cand ai contul tau propriu, poti depune la secretariatul scolii o cerere pentru transferarea alocatiei in contul tau, la care anexezi un extras de cont, respectiv o copie de carte de identitate, toat cu numele tau.
De acolo, actele se vor transmite mai departe pentru a fi operate in evidente.
Ce drepturi ti se incalca fetita, ca aici nu vad nimic de aceste gen!
Nu folosii cuvinte mari, la acre nu le cunsoti intelesul!
Daca refuza sa-ti dea alocatia, da, atunci era clar incalcare de lege, dar asa... este doar o chestiune de timp, pana se va ocupa si de cazul tau.
Completeaza cererea de primire a alocatiei- pentru liceu, ataseaza copie dupa extrasul de cont bancar cu datele tale bancare, ataseaza si o copie dupa cartea de identitate (buletin) si du-te la secretariatul liceului unde le depui.
Vei primii un numar de inregsitrare pe care-i bine sa-l pastrezi, pentru ca il poti verifica intr-o luna, daca cererea ta a fost, ori nu procesata.
Eee hai sa nu exageram, nu ti se incalca niciun drept. Ti s ar incalca dreptul daca nu ai primi alocatie. Acum doar te lovesti de birocratie excesiva si atat
Alocatia este un drept alocat parintilor pentru a sprijini acoperirea cheltuielilor de scolarizare a copiilor lor! Punct!
Ideea este sa mergi la o banca, una la alegere, si sa spui ca iti doresti ca banii din alocatie sa fie primiti pe un card, de la banca respectiva. O sa iti dea un contract si probabil o sa ai nevoie de vreo cerere de la secretariat. Iti spun din propria experienta. Anul trecut am fost a XII-a si asa am procedat. Succes!
Salut. Asta am facut si eu ieri. Fii atenta.
Ai nevoie asa: copie de buletin, extras de cont (il obtii la o banca), si cererea completata pe care o primesti de la secretariatul scolii. Du-te la doamna respectiva si ii dai actele necesare. E obligata sa se ocupe ea mai in colo.