| atenapoesia a întrebat:

Sora mea de 16 ani a ramas insarcinata cu prietenul ei si isi doreste sa pastreze copilul. Eu si mama mea incercam sa o convingem ca nu e o idee buna, i-am spus ca are in fata o viata, ca e tanara, ca nu suntem suparate, dar nu pare ca vrea sa inteleaga, ba mai mult, planuieste sa se se mute cu el. Exista o baza legala conform careia mama mea sa o oblige legal sa faca avortul? Si ce se intampla daca ea fuge de acasa la el si decide sa ramana acolo? Cum am putea sa o aducem acasa? Am vorbit cu ea, nu intelege, este inca mica.Multumesc.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

1.Nu exista nici o baza legala sa fie obligata sa faca avortul. Daca vrea sa-l pastreze ar trebui sa fie ajutata.
2.Domiciliul minorului este la parinti si acestia pot solicita reintoarcerea la domiciliu, daca pleaca fara acordul lor.
3. Minora de 16 ani se poate casatori, daca tot vrea sa plece la iubit si atunci acesta si parintii lui ar trebui sa aiba grija de ea si de copilul ei. In orice caz tatal poate fi obligat la prestarea intretinerii pentru copil.
Casatoria se poate face doar cu acordul parintilor si autorizarea instantei de tutela.

4 răspunsuri:
| ReddY25 a răspuns:

Vai vai vai.

| ywar a răspuns:

Doamne sfinte, milueste pe pacatosi!
Suntem in Postul Pastelui si avortul inseamna crima, insa un copil care urmeaza sa dea nastere unui copil - este cu adevarat o problema.
Avortul inseamna suprimarea unei vieti si asta nu e bine pentru sufletul ei. Din pacate asa zisul prieten al ei nu si-a tinut-o in pantaloni, a dat din ce a putut si a terminat. Lui ce-i pasa? O va parasi sau nu imediat ce greutatile vor aparea? Cereti ajutorul unui preot cu har. Nu o obligati sa faca ceva ce o va schimba radical pentru tot restul vietii si nu adaugati povara unui suflet care in mod anormal are greutati la aceasta varsta frageda.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat