| Nikcoletta a întrebat:

Sora mea este însărcinată în 8 luni si s-a despărțit de prietenul ei.
Problema e că nu are bani pentru spital, când va trebui sa nască ce o să facă?
Mama s-a jurat că nu îi dă niciun ban că nasterea la spital e scumpă.
Vă rog urgent sa-mi dați niște sfaturi.
Eu nu pot s-o ajut ca nu lucrez, sunt încă la școală.

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nasterea intr-un spital de stat, in Romania, este gratuita, nu se percepe taxa decat la spitalele private.
Daca are nevoie de bani sa ceara de la cel care a lasat-o insarcinata, oricum acesta va putea fi obligat la plata pensiei alimentare.
P.S.Cati ani are sora ta, este la scoala sau lucreaza?

regis
| regis a răspuns:

Numai la privat trebuie platit, la stat nu e cazul. Greul vine dupa nastere, copilul trebuie crescut si intretinut.

| Simpatic a răspuns:

Asta este rezultatul prostiei crunte de a face copil cu un terchea berchea si mai ales in afara casatoriei.
Cat despre nastere cum ti s-a spus deja la spitalele de stat este gratuita doar la privat este cu plata.

| gabicoo a răspuns:

Faci trolling pe aici?
În una din postările tale susții că ai loc de muncă!

| SilentRain a răspuns:

Sa il amenite pe iubi, ca il da in judecata

| Panamax a răspuns:

Stai linistit, ca o sa-i dea bani pana la urma.

| Mirel4412 a răspuns:

Nu cred ca platitul la spitale de stat e obligatoriu, doar daca nu are serviciu si implicit taxele platite la stat. Noi ce sfaturi putem sa-ti dam? Sa se duca la un centru pentru mama si copil si sa stea acolo.pana cand o sa faca rost de bani...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ii trebuie mai fata niciun ban sa nască la spital de stat. Numai la cele private îți trebuie bani. Dacă nu va băgați mințile in cap și faceți copii cu cine apucați. nu și mai revine țara asta jur.

| KR0NSTADT a răspuns:

Nașterea într-o maternitate de stat nu implică vreun cost. Însă, va avea nevoie de bani după ce va ajunge acasă cu bebelușul. O sfătuiesc să se împace cu tatăl copilului, sau, în caz contrar să îl pună la plată pe cale legală pentru creșterea copilului. Atenție, dacă ambii părinți sunt fără o sursă stabilă de venit financiar, va fi extrem de greu de crescut copilul.

| Ava1231 a răspuns:

Pai tipul cu care a facut copilul trebuie sa ii dea bani si tot ce are nevoie. E copilul lui, doar sora ta nu l-a facut singura. De fapt, ar cam fi obligat sa o facă.

| GRYM2 a răspuns:

Plateste STATU. Bine acolo la spital da mai trebuie sa mai dai niste bani ca na in Romania comunismu inca se mai vede si are influente mari. Ne-a ramas in sange. Problema e de unde bani si pentru intretinerea copilului ca bebelusii sunt mai greu decat un copil trecut de 5 ani