| cristi202 a întrebat:

Sotia mea este cadru didactic. Are probleme cu directoarea scolii, datorita faptului ca a vazut si sesizat unele chestii care nu erau OK pe care directoarea le facea in scoala. Directoarea a influentat parintele unui copil din clasa sotiei mele pina la a-i face o reclamatie. As vrea sa stiu daca sotia mea are dreptul sa stie (citeasca) ce spune reclamatia, daca are dreptul la o copie a reclamatiei, caci directoarea i-a "fluturat" doar reclamatia prin fata, iar cind sotia i-a cerut o copie, a spus ca ii da, dar nu i-a dat.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Raspunsul la intrebarea ta este afirmativ, indiferent la ce se refera reclamatia, respectiv daca ar fi vorba de o abatere disciplinara ori chiar de vreo infractiune. Daca se da vreo urmare acelei reclamatii, in primul caz, se va face o cercetare disciplinara si i se va aduce la cunostinta continutul reclamatiei si i se va cere o nota explicativa, asa ca va sti ce contine si se va putea apara. In al doile caz o sa fie chemata la politie ori parchet si la fel i se va aduce la cunostinta invinuirea si isi va face apararea. Din cate expui mi se pare ca este vorba doar de o incercare de intimidare din partea directoarei, respectiv de genul "daca nu-ti vezi de treaba pac cu reclamatia". Numai bine!

5 răspunsuri:
| ElenaOtilia a răspuns:

Pai sa insiste sa i-o dea nu? Bineinteles ca trebuie` sa stie ce spune reclamatia deoarece trebuie` sa se apere nu? Doar opinia mea!

| unCalutz a răspuns:

Directoare trebuie sa ii dea reclamatia sotiei dvs, pentru a putea sa se apere.

| imDani a răspuns:

Daca ia masuri impotriva sotiei dumneavoastra motivand acea reclamatie atunci e obligata sa ii prezinte reclamatia. In schimb daca nu a fost luata nici o masura obligativitatea dispare.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Câtă vreme o ţine la ea în birou (reclamaţia) poa' să se şteargă la trei litere cu ea.
Nu e neapărat obligată să i-o arate şi soţiei tale pentru că este, aşa cum a spus şi ioandelasal, doar un act de intimidare.
Dacă alege să dea curs reclamaţiei (indiferent la ce se referă ea) va trebui într-un final, fie că vrea, fie că nu vrea, să-i comunice conţinutul reclamaţiei soţiei tale (reclamatei, în cazul ăsta) pentru a se face o anchetă (de orice natură ar fi ea).
Oricum, chestiile astea se întâmplă mai prin tot învăţământul de pe la noi (deşi pe-aici când spun că învăţământul e putred din toate direcţiile sunt înjurat la greu!) şi nu ar trebui să-i fie teamă.
Dacă se ştie în regulă cu toate şi cu dosarul nepătat şi dacă e şi titulară pe post, poa' să zică tovarăşa directoare câte-n lună şi stele.
În fond, soţia ta e cadru didactic titular şi are o meserie. Doamna director are doar o funcţie (nu există meseria de director).
Totuşi, dacă şantajul continuă, ar putea să se plângă la ISJ de comportamentul doamnei şi chiar la Poliţie sub acuzaţia de şantaj şi abuz de putere.

Salutare.

regis
| regis a răspuns:

Nici nu stii cat de cunoscut imi suna povestea. In plus se intampla inainte de o reducere de activitate, reducere care in fapt s-a produs doar pe hartie, pentru ca postul s-a redus, dar toamna au venit in loc suplinitori...
Cam asta se intampla la 20 de ani dupa revolutie, daca indraznesti sa te exprimi liber. Si se chinuie unii sa mai demonstreze ca nu traim din nou sub dictatura...
Revenind la intrebarea ta, nu are absolut nicio importanta daca sotia are sau nu dreptul sa stie ce spune reclamatia, oricum directoarea va face ce vrea ea. Dupa cum nu are importanta nici daca este sau nu intemeiata, in fond nod in papura se poate gasi oricui si orice aiureala poate fi interpretata ca daunand imaginii invatamantului sau ceva de genul.
Sotia ta o cunoaste mai bine pe directoare, poate intui daca fluturarea reclamatiei a fost o simpla atentionare sau chiar are de gand sa treaca la represalii.
Ca sa dormiti linistiti, cred ca cea mai buna varianta este sa ungi preventiv balamalele pe la inspectorat, de preferat inainte ca reclamatia sa ajuga acolo.