anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sper că postez în categoria corectă.

Îmi pot modifica semnătura proprie dacă ani la rândul am folosit numele de familie și inițiala primului prenume?
Vreau ca de acum încolo să semnez doar cu o literă.
E ceva în neregulă dacă fac asta?

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Poti sa o modifici oricind.
E in neregula sa o faci cu o singura litera. Poate fi copiata foarte usor. Si te trezesti cu documente semnate de tine, fara sa stii nimic de ele. Ceea ce poate fi foarte grav.

4 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Nu stiu daca te accepta careva sa scrii doara o litera. Poti semna cum doresti tu, in fiecare zi alta semnatura, aia conteaza mai putin, ma refer cum semnezi, ce scrii, tot ce conteaza este sa scrii ceva, dar mai mult de o litera.
Cel putin pe documente oficiale, la banca, la mai stiu eu unde. Sint sigur ca nu o sa iti accepte o litera numa.
Cind o sa semnezi in felul asta, o sa ti se spuna daca e in regula, sau trebuie sa scrii mai multe litere.
Semnatura este un mod dea te putea recunoaste cineva in caz de ceva, nu ce scrii, faptul cum scrii, de fapt aia este semnatura ta, aia arata ca tu personal ai scris acele litere. De aia o sa ti se ceara mai multe de o litera, linii etc, ori ce fel este semnatura.
ta.

| Emma30555 a răspuns:

Da, poți sa o schimbi când vrei.

| Vântulalb a răspuns:

Nu e nimic in neregula sa-ti schimbi semnatura.
Numai ca la o adica, va trebui sa dovedesti ca aia e semnatura ta.
Cat despre o litera... nu stiu ce sa spun. Ar trebui sa aiba ceva distinctiv nu litera simpla.

| CosminHaarp a răspuns:

Normal ca e in regula. Nu numai ca poti sa o schimbi, dar poti sa te si semnezi diferit pe fiecare document separat pe care il semnezi (desi nu e tocmai recomandat, dar ca idee).