In primul arnd, "o zi buna" este o urare ca sa ai ziua buna, indiferent ca-i noapte sau zi plina.
Deci, nu are nimeni de ce sa ia in deradere, o asemenea urare, dimptriva.
In ce priveste lipsa actului de identitate, ai incalcat legea. Este obligatoriu sa ai la tine un act legal de identitate, tot timpul.
Replica de politete pe care ai enuntat-o nu reprezinta un motiv temeinic, pentru a fi sanctionat. Cu toate acestea, daca din zelul excesiv al politistilor de a-si face meseria te sanctioneaza, initial vor intocmi un proces verbal, pe care tu il poti semna, sau nu. Acel proces verbal il vei putea ataca la judecatoria din circumscriptia careia faci parte in termen de 15 zile. In absolut toate situatiile, pe speta enuntata de catre tine, ti se va da castig de cauza.
In al doilea rand, conducatorii de autovehicule au obligatia legala de a avea asupra lor toate documentele necesare prevazute de lege. Neprezentarea acestor documente, nu au relevanta motivele invocate, atrage sanctiuni.
Nu eram cu masina, eram pe jos
Mama, chiar ai nevoie sa te calmezi, si sa te gandesti putin
daca politistii ar fi considerat ca ii iei in "deradere" atunci ai fi ajuns la sectie si ai fi dat declaratii cu subsemnatul
asa, sigur si-au dat seama ca esti emotiv, ca doar nu sunt imbecili
mie mi s-a intamplat sa fiu intr-un tren, dormeam pe o banca, si au venit niste politisti si se uitau la calatori, din partea cealalta a vagonului, moment in care ma ridic si ma duc la wc, cand ies era politistul si doi jandarmi (mari si lati in spate) si imi cere buletinul, luat prin surprindere ma fastacesc (eram si mai tanar) si ma caut in 5 buzunare pana sa il gasesc
se uita omul atent, mi-l da inapoi si imi ureaza noapte buna!
... nu avea nici o treaba cu mine, doar ca m-am comportat suspect cand au venit eu m-am inchis in WC
Politistii de obicei au la ei un dispozitiv, nu stiu exact cum se cheama, in care au acces la o baza de date. Cred ca daca le dai doar numele tau este suficient sa te poata gasi in baza de date, nici nu-i nevoie de CNP, daca te gaseste acolo o sa vada totul despre tine, inclusiv CNP-ul si adresa. Oricum daca nu ti-au zis nimic nu cred ca are rost sa-ti faci griji.
Normal că n-are nimic. Preferabil să ai buletinul la tine, ți-ar putea prinde bine și la altele (bine ar fi dacă aș asculta și eu asta), dar nu-i problemă nici dacă nu-l ai. Pur și simplu le dai datele și se descurcă ei.
Nu e o problema mare deloc.E normal sa-ți ceara informații și tu ai făcut bine ca le-ai urat o zi bună.
Nu te stresa, nici n-au băgat în seamă că le-ai zis o zi bună. Pe viitor să ai buletinul la tine, nu-l mai lăsa acasă.
Sunt jandarm si nu e deradere ce ai facut. Esti obligat sa dai datele corecte in caz ca nu ai buletin, in caz contrar reprezinta contraventie. Oricum verifica ei corectitudinea datelor.