Cred ca depinde și de cum știm s ane purtam noi cu personalul medical.
Eu unul am fost ferit pana acum, dar am umblat prin spitale cu fosta soție, cu tatăl meu și mai recent cu bunicul meu.
Am prins și vremurile când salariile erau mizere, am avut experiente și recent, chiar în luna tocmai încheiată, cu o mica excepție (rezolvata rapid și aia) inca nu am întâlnit personalul de care am tot auzit. Mereu am primit sprijinul solicitat, medici și asistente sau comportat și mi-au vorbit foarte frumos, doar cu unii portari am avut clinciuri.
La ultima experienta însă, am avut surpriza ca aceeași asistenta care mie mi-a vorbit foarte amabil, unei perechi venite imediat după mine sa le vorbeasca foarte urat, sa ii repeada și sa ii respingă. Am fost foarte uimit și nu am înțeles motivul, cei doi fiind îmbrăcați decent și curați si nu i-am auzit sa arunce vreun cuvânt nepotrivit.
Poate i-a venit brusc bazdacul. Si-a amintit ca ar fi putut fi medic sau director de spital, dar ia-o luat-o altii inainte si a ajuns asistenta.
Oamenii sunt foarte nesimtiti. Unii merita sa fie tratati ca niste rahati. Eu nu am avut niciodata probleme nici la medic, nici in alte locuri
Pentru că ai fost bărbat singur, frumușel...
Celălalt venise însoțit de
nevastă.
Am fost într-adevăr singur, dar fără falsa modestie, nu aduc nici cu Brad Pitt, nici cu Richard Gere sau Clint Eastwood. Dintre actori aduc cel mai mult cu Iltschi, pentru cine a văzut Winnetou.
Nu e rău.
Sigur că știu filmul!
Din pacate de vina sunt: coruptia, lacomia, aroganta, prostia, incompetenta.
Daca s-ar lua masuri drastice sa le taie din salariu cum gasesc paturile murdare, ori nefacuite, ori bolnavii murdari, cred ca nu si-ar mai bate joc de bolnavi.
Infirmierele sunt cele mai rele, asteapta sa le dai bani ca sa faca de fapt ceea ce sunt de altfel platite sa faca.
Locuiesc de aproape 30 de ani in occident si nu am dat nici o spaga nicaieri, niciodata. Nici macar in spital, sau la medici, desii am trecut prin cateva interventii chirurgicale serioase, am fost tratata mai ceva ca intr-o clinica privata.
Intr-adevar sistemul sanitar romanesc este sub orice critica, nu doar pentru ca nu se aloca fonduri pentru medicamente, bandaje, instrumentar medical sau paturi noi, dar nici bun simt si responsabilitate din partea angajatilor nu prea gasesti.
Pentru ca aia din spitalele publice sunt bugetari.
Si la noi bugetarii rar, foarte rar au fost trasi la raspundere.
Ia sa primeasca unul la privat o plangere...
Eh nici in privat nu prea le pasa unora. Sunt asa multi bolnavi incat nu prea conteaza cei nemultumiti. La unii medici stai si 3 luni pana intri. Si e 300+ pentru un simplu consult.
Pai e 300+ ca e la privat si ai alte conditii...
Uneori nu e nevoie de cine stie ce conditii. Se rezuma la o discutie de 10 minute.
Discutia aia de 10 min se programeaza civilizat, se tine cont de programare si se poarta intr-un spatiu care nu miroase a urina si plin de gandaci cum e la unitatile de stat in marea lor parte.
Sunt oameni si oameni, am dat si de doctori dulci ca bomboana, dar si de doctori nasoli in draci, bine, nu prea am avut tangente foarte multa cu spitalele decat asa analize de rutina, unele investigatii mai ample, dar personal dupa o intamplare m-am enervat extrem de tare si am jurat ca nu mai calc ani buni intr-un spital indiferent de ce doctori dau, pana acum m-am tinut de cuvant, m-a ajutat si organismul care a tinut cu casa si m-a ferit de asa ceva. Multi medici au impresia ca suntem datori fata de ei doar pentru ca au invatat o gramada sa ajunga medici, foarte bine, dar e meseria pe care au vrut-o, sa si-o asume, bine ca sunt si medici foarte misto la care daca iti zic ca ai o boala mai fac o gluma si parca uiti de asa ceva, stiu cum sa vorbeasca. Au stres mult, umplutura mare mai ales ca e si pandemie, dar totusi, astea nu scuza comportamentele exagerate, trebuie sa fii om cu pacientii mai ales ca nimeni nu vrea sa fie acolo doar ca sa le piarda lor vremea, ca sa mai iasa din casa ca ce frumos e in spital, te duci ca la hotel intr-un sejur turistic.
Multi au invatat o gramada ca sa promoveze, iar apoi au uitat o gramada, ca nu le-a folosit. Dupa o vreme ce conteaza la ei e mai mult renumele. Cu varsta performantele scad inevitabil, chiar daca au fost.
A, si sa nu mai zic ca in spitalele noastre de obicei mori pe hol pana te baga in seama, daca nu le bagi niste Eminescu prin buzunare asa cand ii imbratisezi se fac ca nu te vad, cel mai probabil devii o musca pentru ei care doar bazaie. Coruptie mare, lacomie si arogante, repet, bine ca nu sunt toti asa si sunt medici care isi fac treaba cu drag si ajuta oamenii din placere, fara ei poate ca medicina capata cu totul alt sens.
Cum ai zis tu: obișnuința de a-și primi "dreptul" și lăcomia dublate de nesimțire!
Foarte mulți medici buni au luat calea străinătății sau lucrează doar în mediul privat din cauza metehnelor unora care se cred zei sau a beizadelelor unor medici "cu renume"!
Să știi că există și profesioniști în sistem - nu doar șpăgari și nesimțiți!
"Karen" si "rar" nu se potriveste in Romania.
"Din cealalta parte a halatului" cum se spune -din pacate e vorba de noroc: poti sa ai parte de medici care se poarta frumos, medici care se poarta urat, asistenti sufletisti si profesionisti, asistenti care stau cu buzunarul intins, infirmiere, brancardieri, portar si liftieri... Cum ai norocul. Ca studenta am vazut si medici implicati care vroiai sa te invete si unii la care parca le era frica ca furi pacientii. Nu am profesat nici macar o ora in Romania dar trebuie sa fie medicii trasi la raspundere, sunt ca un clan, se acopera unii pe altii.
Am auzit multe nasoale despre cdump Buc. Probabil unele sunt adevarate. N-as fi putut intra in fac aia, dar nici altele din Buc nu-s mai breze. Bravo ca lucrezi in afara. Spor in practica ta si satisfactii.
Sunt multi oameni de rahat. Am cunoscut si persoane cu un suflet atat de bun dar degeaba atunci cand esti inconjurat de samantari si esecuri. Multi urasc aceasta profesie si se urasc si pe ei insisi. Este o viata dura viata de medic dar daca tu esti bun la suflet si chiar vrei sa ajuti oameni atunci nu o sa te lasi asa sa faci tot felul de prostii
Man tu te-ai duce in fiecare zi fericit la munca, chiar daca nu iti doresti acea munca? Nu.Asa si ei, ei sau dus acolo doar sa faca bani nu din pasiune sau ca le placea. Daca vine o spaguta asa mai mic un banut acolo in plus nu il refuza si ala ii face fericit. Daca nu da nimeni nimic te iau la ciocan cum zici tu mai sus.Acolo sau dus fiindca asa le ziceau parinti de cand erau mici du-te acolo ca se castiga bine si mai ei si o spaga pe deasupra si e usor.Cum le mai zic parinti sa le resfete pe fete cauta unu frumos cu bani si tu stai degeaba si multe asta au in cap stau 1 data la jumatate de an cu morcovul in fund si hopa 5000 de euro prostu munceste in afara si ea se distreaza cu cine vrea.Asa este si la medici. Funda?
Unii nu-si gasesc vocatia banuiesc.
Este coruptie, lăcomie.
Au salarii super mari, mai iau si mita de la pacienti
(ca altfel stai pe holuri 5 ore si chair mai mult).
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: