anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stau lângă un depozit de construcții, iar din cauza vibrațiilor camioanelor și a bubuiturilor de la descărcat mi s-a crăpat gresia în baie în unele locuri și într-o cameră pereții. Pot face ceva ca sa primesc despăgubiri sau o plângere undeva? Partea cu despăgubirile nu cred că este ok pentru că dacă îmi repar pereții se vor strica iar peste câteva luni și o iau de la capăt la nesfârșit. Ce pot face?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai putea incerca intai o rezolvare amiabila, respectiv sa-ti repare stricaciunile si sa construiasca un zid antizgomot intre depozit si casa ta.
Daca nu rezolvi asa poti sa reclami la Garda de Mediu sau sa dai firma ce detine depozitul in judecata.
Problema mare este ca va trebui sa dovedesti ca stricaciunile au fost produse de zgomotul din depozit si este destul de greu sa dovedesti asta.

Bula
| Bula a răspuns:

Poti trimite o sesizare la constructor, propunandu-i sa ajungeti la o intelegere pentru remediere. Eventuala intelegere trebuie legalizata de un notar sau un avocat indreptatit.
Daca nu-ti raspund favorabil in 30 zile, atunci poti depune plangere la inspectoratul teritorial de constructii + la primarie.
In ultima instanta, poti depune si plangere penala pentru distrugere, impotriva constructorului.
Este indicat sa te consulti cu un jurist specializat in asemenea despagubiri (de constructii).