''Tatal meu, Aurelian Pana, trimis la moarte pentru ca a adus soia in Romania Cornel Pana
Autorul, el insusi fost detinut politic, povesteste cum tatal sau, fost ministru al agriculturii in timpul razboiului, a adus in Romania planta soia, importata din Germania. Pentru acest motiv el a fost condamnat la 8 ani inchisoare si ucis in temnita de la Gherla. Avea 70 de ani.''
Nu stiu din pacate... dar tare bine ne-ar prinde acum un astfel de ministru al agriculturii
Stima si nemarginita mea admiratie pentru Aurelian Pana, Cornel Pana & Fmilia, ...precum si pentru altii., romani de exceptie, .pe care "ciuma rosie" i-a
distrus(neputind sa-i "strimbe"). Cinste lor!
Personalitatile si faptele lor AR TREBUI facute cunoscute tinerilor,. astfel poate acestia ar avea de unde sa-si aleaga modele de curaj, patriotism,
cinste, verticalitate.
Poftim id meu : dizzy_weezy(doar pentru georgesur) si pot sa iti spun mai multe despre Aurelian Pana, ce am mai aflat si eu din istorie.
Vad ca nu vrei sa imi dai add pe mess ok. iti raspund aici exact cu extrasul din documentul istoric CA sa nu zici ca mint : [Arestat si judecat intr-un lot de "criminali de razboi", condamnat la 10 ani de inchisoare, 10 ani degradare civica si confiscarea averii, in baza deciziei penale nr. 123 din 19 ianuarie 1949 a Curtii Penale Bucuresti, Sectia IV.Capatul de acuzare a fost "introducerea si incurajarea cultivarii unei plante necunoscute si inutile tarii noastre:SOIA"]
sabin89 întreabă: