anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stie cineva care-i procedura de schimbare a numelui? Pe unde trebuie sa alergi, ce acte ai nevoie, cit dureaza... chestii de genul asta.

Răspuns Câştigător
miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

Te referi la schimbarea numelui pe cale administrativa, din cate imi dau seama. Nu e asa simplu si dureaza destul de mult (publicarea cererii in M. O. dureaza cam o luna, apoi verificarile dureaza o luna, daca nu mai mult)
Trebuie sa mergi la Starea Civila (la Primaria de domiciliu) si sa depui o cerere motivata, insotita de urmatoarele documente:
- copii legalizate de pe certificatele de stare civila;
- un exemplar al Monitorului Oficial al Romaniei, Partea a III-a, in care a fost publicat, pe cheltuiala ta, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea caruia sa nu fi trecut mai mult de un an;
- cazierul judiciar si cazierul fiscal;
- orice alte acte pe care le consideri necesare.
Procedura de schimbare a numelui pe cale administrativa este reglementata de OUG nr. 41/2003.
In motivarea cererii tale trebuie sa sustii ca ai motive temeinice pentru ati schimba numele. Sunt considerate intemeiate motivele enumerate in art. 2 din actul normativ mentionat.
Sensei, succes!

13 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Nu stiu de ce, dar am senzatia ca asta se poate face doar prin hotarare judecatoreasca. Nu e chiar simplu, asa.
Tin minte ca, atunci cand am divortat, era unu' care voia sa-si schimbe numele si era in sala, la tribunal... dar chiar nu stiu amanunte.
Unde-s expertii juristi cand ai nevoie de ei?

| Flav a răspuns:

Din cate cunosc, trebuie sa te duci la politia comunitara la sectia evidenta populatiei. Actele sunt certificat de nastere, buletin, unde stai etc..eu mi-am schimbat buletinul acum 2 ani si stiu ca m-am uitat si peste alte informatii unde era si asta, si m-am mirat de faptul ca un nume se poate schimba asa usor.
Nu-s sigur de ce am spus, rog cine cunoaste sa ma corecteze. Depinde si pe unde ai rate si treburi, sa nu ai dificultati dupa.

Janina
| Janina a răspuns:

Bro, esti lovit laughing

| inna a răspuns:

De ce Andrei? Te-ai saturat sa te cheme Bro si Sensei?hee hee

| BUBULINA a răspuns:

Pai cum a spus si furni, anunti in monitorul oficial
uite ce am gasit sper sa te ajute
http://www.121.ro/articole/art3997-vrei-sa-ti-schimbi-numele.html
http://www.121.ro/articole/art3997-vrei-sa-ti-schimbi-numele-p2.html

te pup Ri...:D

| BUBULINA a răspuns:

Bro da ce rost are sa iti schimbi numele acum la cei 69 de ani ai tai...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bro, dupa ce ne luam o sa-mi porti numele! Ce procedura? Bagam actele zici "da" si gata! Promit ca nu doare deloc!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Anunti in monitorul oficial, dureaza cam o luna, Pierre...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Inna, nu, am numele prea scurt... vreau sa mai adaug citeva prenumehee hee

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De fapt am doua prenume si vreau sa-l adaug pe al treilea (care-mi place foarte mult), dar probabil procedura este aceeasi ca cea descrisa de voi. Multumesc frumos tuturor happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pastrez numele, dasr mai adaug unul care-mi place mult happy

| veres a răspuns:

Iti scriu mai intai sa-ti multumesc de sfatul pe care mi l-ai dat. Sincer nu stiu exact unde se merge, dar cred ca la starea civila. Poti sa incerci acolo si o sa afli exact. Dar de ce vrei sa-ti schimbi numele? Sau vrei sate casatoresti si sa iei numele sotiei? Daca este vorba de casatorie e sigur la starea civila, iar daca nu nu stiu. Dar parerea mea e sa iti lasi numele cum il ai pentru ca asa te-au botezat ai tai. Bafta multa.

| amson a răspuns:

Salut! Vreau si eu sa imi schimb numele am inteles ca trebuie sa mergi la primarie ba la politie etc., si procedura dureaza 4 luni (destul de mult), dar dilema mea este cat va mai dura celelalte acte (permis, certificat de nastere, certificat de propietate, etc )poate sa ma lamureasca cineva? Mentionez faptul ca am sunat la primaria de care apartin (Bucuresti) si surpriza habar nu au pe ce lume traiesc. Multumesc celor care ma vor lua in serios.