| Paul_Ciobanu_1996 a întrebat:

Stie cineva scoli/ institutiii de (re)calificare pentru meserii?
Intreb pentru frate-miu, 23 de ani, care nu a avut sansa, nici motivatia de a face un liceu; nici diploma de genereala (gimnaziu) nu o mai are. Vreau sa progreseze, mai bine zis, sa inceapa, de undeva.
Ma refer la un centru serios, eventual, acreditata si recunoscut national, unde sa invete, nu sa dea cu matura pe santier si sa aduca tigari la "sefi", de preferinta, zona Iasi, Vaslui, dar e ok si in alte judete.
Cu AJOFM si ANOFM, cum sta treaba? AU cursuri serioase si /sau cu transportul decontat? Nu sunt in tara, nu stiu cum mai e situatia.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Clasele se pot urma in scoli care au cursuri serale.
Se poate cauta firma acreditata pentru calificare la locul de munca.
Cele 10 clase sunt OBLIGATORII conform legislatiei din Romania.
Daca termina liceul (13 clase la seral, dar nu sunt prea severe), fratele tau poate sa se inscrie la un curs de calificare postliceala.
Totul depinde de vointa lui.

| Violleta2022 a răspuns:

Fratele tau, sau cine tu daca nu ti-ai terminat scoala poate face atat scoala generala cat si liceul printr-un program special unde invata cate 2-3 ani cumulati intr-unul, inscriindu-se printr-un program special al Ministerului Educatiei si Invatamantului, numit: "A doua sansa".

Fiecare judet are 1 clasa care face aceste cursuri, dar fara spaga ca poti face puscarie!
Te poti interesa la Ministerul Educatiei si Invatamantului din Vaslui sau Iasi.

https://www.edu.ro/a_doua_sansa

https://www.portalinvatamant.ro/......10851.html

Nota: Nu exista transport decontat pentru adulti!
Asta este costul lor personal pe acre trebuie sa si-l suporte singuri.

| NLS a răspuns:

"Nici diploma de genereala (gimnaziu) nu o mai are"

Trebuie sa mearga la Scoala unde a terminat si sa intrebe daca poate obtine o copie dupa diploma.
Minim 10 ani cred ca le au in Arhiva, posibil si mai mult.

Cat despre cursuri, nu stiu cum sta treaba prin zona voastra.
In zona centrala, daca esti disupus sa inveti si esti serios, ai gasi cate ceva.

| MironMihaela a răspuns:

FEG, Ucecom