| George1337 a întrebat:

Stiu ca este interzis sa conduci sub influenta alcoolului si a drogurilor, ceea ce este logic. Dar este mentionat in legislatie si faptul ca este interzisa conducerea masinilor si sub influenta medicamentelor care pot perturba simturile soferului. Acum ceva timp am luat un sirop de tuse ca tuseam foarte rau, am luat un dop din acela, dupa doua ore altul, iar pana seara vazand ca nu-mi amelioreaza tusea si trebuia sa merg la un discurs la vreo doua ore de condus cu masina unde trebuia sa vorbesc mult si nu-mi permiteam sa tusesc in halul acela la discurs asa ca am luat toata sticla in speranta ca-mi va ameliora macar tusea accea. Am plecat la drum singur cu masina spre locatia unde trebuia sa tin discursul iar pe drum imi era greata, imi venea sa vomit dar nu puteam si n-am bagat in seama crezand ca mi s-a facut rau probabil de la mancare. Dupa vreo jumate de ora mi se facuse un somn incredibil si am ametit de parca eram beat, deja ma ingrijorasem, am tras pe dreapta (eu intarziind, dar nu puteam sa risc sa merg in continuarea) din intamplare inca aveam cutia siropului in masina cu prospectul in ea, am citit putin ce era pe prospect si la un moment dat scria ceva despre faptul ca poate sa slabeasca calitatea condusului auto sau ceva de genu. Deja era ceva gen "Ai de viata mea! M-au drogat aia de la farmacie!" laughing)
Mie mi se facuse frica ca o sa ma opreasca politia si or sa ma vada asa, or sa-mi dea fiola, or sa vada ca este 0 alcoolemia si ma vor suspecta de droguri (si-mi va lua si mai mult timp si voi pierde discursul). Am reusit sa ma intaresc, am luat o cafea tare si mi-am mai revenit, am reusit sa ajung in siguranta la discurs cu o intarziere destul de mare si fara sa ma opreasca politia.
Acuuuuuum, intrebarea mea este: Daca in cazul meu, politia ma oprea, vedea ca am alcoolemia 0 (pentru ca nu cred ca-mi da alcoolemie un sirop de tuse), imi dadeau acel buretel pentru stabilirea drogurilor consumate, ei vedeau ceva la acel aparat din acel sirop banal de tuse? Sau cum se proceda in situatia mea? Siropul se numea Rofedex. Ce mi se intampla daca ma oprea politia si ma vedea asa? Pentru ca efectiv zici ca eram beat de la un banal sirop de tuse, nu stiu cum e posibil dar va rog lamuriti-ma cu acest fapt pentru ca m-a pus pe ganduri.

6 răspunsuri:
| FreddieM a răspuns:

Am gasit un site interesant care ar putea sa te lamureasca.https://www.medichub.ro/......0-cmsid-62

| Catrice a răspuns:

Pe bune?! O sticla o data?! Nu știi ca asta se numește supradozaj?!

Ai omis niște chestii din prospect.

[Dextrometorfanul poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a realiza activităţi care necesită atenţie, datorită riscului de apariţie a somnolenţei şi vertijului.]

[Supradozaj Simptome: greaţă, vărsături, somnolenţă, vertij, nervozitate, stare de agitaţie, confuzie, ataxie. În caz de supradozaj masiv pot să apară deprimare respiratorie, stop respirator, convulsii, comă.]

| aDEeLAa a răspuns:

Da, in legislatie scrie ca n-ai voie sa consumi medicamente care iti pot afecta atentia la volan. Mai ales daca era specificat i pe prospect... acum sanctiunile nu le stiu...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Sancțiune ca la consumul de droguri.

| darrio2007 a răspuns:

„Condus auto
Dextrometorfanul poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a realiza activităţi care necesită atenţie, datorită riscului de apariţie a somnolenţei şi vertijului."
Textul este preluat din prospect. Sa nu mai spun ca asta se refera la o administrare normala dar tu ai luat supradoza.
Mai ales ca in alta intrebare, spui ca mergeai cu prietenii, cu 180 km/h, cu masina.
Inconstienta.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu se intampla altceva decat faptul ca te putea suspecta de consum de droguri. Dupa eventuale analize, stabilind ca nu ai consumat droguri sau alcool, nu luau nici o masura impotriva ta.
Infractiune este doar daca ai fi condus sub influenta alcoolului sau altor substante psihoactive, conform Codului penal, citez:
"ART. 336.Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0, 80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere."