| Cozmea022004 a întrebat:

Stiu ca este o intrebare neobisnuita, dar este posibil sa iti schimbi identitatea? Adica sa te muti in alta tara si sa iti schimbi toate actele de identitate?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In mod legal nu-ti poti schimba toate datele personale, decat numele si prenumele si, ca exceptie, iti schimba parintii daca esti adoptat.
Actele de identitate se pot preschimba legal, la expirarea valabilitatii, furt, pierdere, distrugere, etc si daca ai primit cetatenia straina dar datele personale raman (data si locul nasterii si parintii).

| mgtow a răspuns:

Schimb de cetatenie, sau poti sa te duci prin Brazilia - Iran - Irak dai foc la pasapor si buletin, te adaptezi in tara respectiva si nu mai esti roman, identitate noua.

| Mosotti a răspuns (pentru mgtow):

In brazilia nu te primeste, de la aeroport te ia, daca nu esti in ordine te expulzeaza de nu te vezi. Iar daca ajungi altfel acolo, daca te prinde te da afara, afla ei de unde vii pana la urma.
Si in Iran si Irak nu stim cum e, ca fara acte nu poti munci si nimic, nu existi practic.
Te imbolnavesti, te duci la spital si? Cine esti? Cum platesti serviciile medicale daca nu ai asigurare?! Si asigurare faci daca muncesti, ca sa muncesti legal ai nevoie de acte.
Ca sa muncesti la negru e f putin si iar nu ai bani de nici unele.

Nu e asa simplu.

| doctorandus a răspuns:

Dap, daca intri intr-un program de protectie a martorilor, primesti o noua identitate.

| Brizbriz a răspuns:

Legal... NU
exceptia ca intri in programul de protectie a martorilor, este exceptia care confirma regula

| LordCristobal a răspuns:

Da este posibilă prin două căi:legală și ilegală.
Legal când faci cerere să ți se schimba numele.
Iar ilegal daca îți cumperi acte false.

| RxTx a răspuns:

Se poate in mod perfect legal doar că ar trebui sa ai 1 milion de euro de risipit pentru a rezolva problema acesta.
Eu am auzit intr-o zi un răspuns perfect legal la acestă întrebare.
Au mai avut și alții minți luminate acestă problemă, Și din întâmplare am auzit rezolvarea care mi-se pare extrem de palpabilă realistă.

| Justme12344321 a răspuns:

Da, se poate… exact cum vezi in filme.

| Ferenț_Cristian_1995 a răspuns:

Da se poate!