Nu este adevarat, nu te trimite la inchisoare.
La inchisoare ajungi doar dupa urmarirea penala si judecarea dosarului de catre o instanta judecatoreasca, pana ce hotararea ramane definitiva.
Si esti inchis doar daca esti condamnat la inchisoare cu executare, mai exista si alte modalitati, respectiv amanarea executarii sau suspendarea executarii.
Pentru conducerea fara permis nu exista pedeapsa cu amenda penala, aceasta exista doar daca permisul este necorespunzator, anulat, retras sau dreptul de a conduce a fost suspendat, avand in vedere Codul penal, citez:
"ART. 335. Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, a unui tramvai ori a unui tractor agricol sau forestier de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule, tramvaie ori tractoare agricole sau forestiere în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă."
Dosarul penal inseamna inchisoare in final daca te condamna judecatorul. Inseamna si inainte inseamna si acu
Pai pe internet scrie ca faci intre un an si 5 si acum un an l-au prins pe un prieten si i-au dat doar amenda
Conducerea fara permis a fost mereu o infractiune.
poate prietenului tau nu i-a fost inca judecat dosarul.
sau poate a primit amenda penala
Nu stiu dc astia de pe aici chiar cred ca politia română iti face ceva.Am un unchi care era si fara permis si beat la volan si politia nu ca i-a dat doar amenda, la lasat sa plece.Am si eu un prieten care a fost prins fara permis si a primit doar amenda.Nu va mai bazati pe politie ca muriti cu garda de gât
Ne dai voie sa nu credem ce scrii?
Normall.In decembrie am zis sa fiu un om mai bun.Si unii copii cred in moș Craciun si basme, stai linistit, as mai continua cu ceva insa ca sa fiu un om mai bun trebuie sa ma abtin putin de la mișto
Octavian199 întreabă: