Nu am fost in viata mea cu PSD-ul sau cu alt partid politic. Sunt cat se poate de impartial si mai ales nu puteam sa fiu cu PSD-ul in `90 pentru ca aveam 17 ani nu vad ce te-ar interesa politica la varsta aia.
Cu Ponta o spun pentru ca asta este legea in Romania si nu poate fi deschis un dosar fiindca este premier si are imunitate. Basescu cat era primar era condamdat daca fura vreo daca. Dosarul cu flota e inchis nu e pe rol. Din 2010 este inchis dar nu stiu de unde ai auzit tu tampenii din astea.
Si ba boule, ba dobitocu dracului. Cum ai fost tu acum 32 de ani afara cand ai spus ca mai ai cateva luni pana faci 18 ani intr-un topic scris de tine acum cateva zile? Dobitocu dracului. Minti da ultimu idiot dupa ce tu cu mana ta scrii ca mai ai cateva luni pana faci 18 ani!
Aaaa Arthur Ignore nu poate raspunde ca mi-a dat ignore acum cateva luni la o confruntare si cand nu face fata fuge si da ignore, l-am invitat de multe ori sa intram in confruntari politice dar ce crezi ca a vrut lasul, el bâzâie doar cu copii si cand apare rechini fuge. Hai Arthur raspunde-mi, esti invitatul meu.
De ce o da-i in gard cu abureli despre moaştele bunicutului Iliescu, era vorba de una bucata fapta buna a lui Basescu.
Parca incerci sa spui ceva dar ratezi poarta, salariile nu de Basescu au fost marite ca nu era atributia lui asta ci a guvernului. Marirea cea mai supstantiala a facut-o premierul Tariceanu dar atunci Basescu era pus la punct de priemier, nu a avut acces la treburile guvernului asa cum a facuti in ultimi 4 ani de cand la putere a fost PDL si prim ministru marioneta Boc, in aceasta perioada s-a taiat salariile. Problema e urmatoarea, pai daca era obligat sa taie salariile si pensiile intru-o situatie de criza intelegem dar cu austeritatea in buzunar, de ce clica lui si cu el a furat?
Si ti-am raspuns la intrebare prin primul raspuns doar ca am dezvoltat ideea si am ajuns si la altceva, dar tu ai grija cum vorbesti cu mine ca nu cred ca ti-am spus tie ceva rau...sau te deranjeaza vreun adevar din raspunsul meu?!
Oameni buni, am 12 ani si vreau un viitor in tara mea.Vad doar basisti peste tot.Chiar mi-a trecut prin cap ca daca Basescu se intoarce la Cotroceni sa ma arunc de la balcon, pentru ca nu vreau sa imi vad tara, familia nenorocite si saracite si mai tare de acest personaj marsav si escroc, numit Basescu. mihai25mihai ai tot respectul meu, ai explicat si pentru prostii de ce Basescu nu e un ZEU si nu trebuie sa mai stea la Cotroceni sa fure si mai mult. Legat de banii pe care USL-ul o sa ii fure, la fel cred si eu, nu vor fura ca dementii, 1) pentru ca nu sunt foarte multi bani, majoritatea fiind la PDL si Baietii Destepti in frunte cu Basescu
2)vor fura putin pentru ca pentru a fura trebuie sa ai ce fura
3)vor incerca sa obtina bani si sa fure cate putin din ei, si nu la vedere.
Vor face cam asa pentru ca daca fura mult si la vedere, nu mai pupa ei puterea hooooo multa vreme.
Daca Basescu nu pica nu o sa am un viitor in tara asta, deci pentru ce dracu ar mai fi nevoie sa traiesc? Am luat in considerare o sinucidere, uitati, asta face MARELE ZEU BASESCU mancalar puscaria.Am vazut cum mi-a saracit familia, imi spuneti mie ca o duc bine? Peste cateva luni zburam naibi din casa si traim pe strazi, de abia traim cu banii putini si cu rechizite pentru scoala.Noroc cu mami care spala un bloc de 10 etaje singura, parterul spalat zi de zi, asta ne ajuta la intretinere, altfel demult zburam. Datorii la banca pe care le vom achita cand eu intru la liceu, peste vreo 5 - 6 ani.Deci nu imi spuneti voi mie ca o ducem bine, stiu pe propria piele cat de bine o duc romanii.Imi pare sincer rau ca nu pot vota, as pune un DA cat Basescu de mare.
Inca o data, respect lui mihai25mihai pentru fermitate si modul in care apara viitorul acestei tari. Daca ar fi asa mai multi romani, Basescu nu ar fi ajuns vreodata asa de bogat.
"Da stiu, oricum mai am cateva luni pana implinesc 18, deci nu pot vota, dar familia mea nu merge la vot..."
Ar trebui sa le spui parintilor sa mearga la vot sa se achite de datoria cetateneasca pe care o are, astfel va fi si pentru tine o pilda si invatatura pentru viitorul tau, esti inca destul de mica pentru a face analize politice si se vede ca impartasesti punctele de vedera ale parintilor. Deci spune-le parintilor tai sa aiba personalitate si sa judece cu mintea lor nu cu a lui Basescu care indeamna lumea sa nu voteze, asa ceva nu s-a intamplat in istoria Romaniei de cand s-a introdus sistemul de vot universal, asa sa le spui, sa fie maturi ingandire ca tu sa ai ce invata de la ei.
Hombre,toti avem pareri diferite si nu ne place tuturor ce iti place tie, pana la urma nimeni nu stie adevarul, nu stim ce face PDL-ul si ce face USL-ul, avem toti dreptul la o parere (asa ca nu ma mai lua cu ironii), parintii mei au personalitate si muncesc, iar prin cate au trecut ei au avut multe ce judeca... mai zic inca o data, noi nu gandim toti la fel, asa ca hai sa nu ne mai certam.
Vezi esti tipic omului care personalitate-ti eclipsata, toti sunt la fel in-trun final zici, nimic mai fals fratie, oamenii au caractere diferite, de ce il bagi pe Antonescu in aceiasi oala cu hotii din PDL au furat impreuna, de ce ma bagi pe mine in aceiasi oala cu talharii care a jefuita tara asta de ce te bagi tu pe tine aparatorul acestor talhari in aceiasi oala cu ei, te-ai intrebat vreo data? Si mai si spui Basescu a facut cele mai putine greseli, frate intrebarea e daca a facut una bucata bine nu daca a gresit mai mult sau mai putin ca ceilalti, nu intreb suficient de romaneste, sau din partea unui neamţ trebuie ca vina intrebarea?
:)) m-ai amuzat destul cu faza asta. Ala din poza mea e roman (asa a inceput istoria jocului) - aici gasesti o secventa cand intra in actiune: http://www.youtube.com/watch?v=QQ_jhw5TuxA chiar daca pisoiul de acolo ar fi in actiune l-as lua in grija mea.
Pai stai ma ca toti au furat, dar atata timp cat nu sunt demonstrati nu ii putem acuza de asta ca nu suntem justitie. Nu cred ca e cineva in politica sa nu fi furat. Si pana acum s-a furat. Au furat pana in 2002 cand au avut ce fabrici intregi, dimineata era uzina pe locul ei si seara dispareau 4-5 mii de tone de fier, se carau cu vagoanele de CFR si incarcate cu vole si taiau cuptoare de topitorie de la baza ca sa nu stea sa le demonteze... cu furatul toti au avut-o dar eu spun ca daca vor ajunge USL-ul la putere va fi si mai rau. Cei care stiu economie si politica macar cat de cat nu isi pun asa problema pentru ca este o situatie foarte grava ca o tara sa nu aibe opozitie. Asta inseamna distatura. Daca nu exista opozitie partidul sau partidele de la putere au drept legislativ de a face absolut orice vor atata timp cat nu are cine sa se impotriveasca. Toate dictaturile s-au instaurat cand a disparut opozitia de la comunismul in Romania, in Iugoslavia, Hitler in Germania a venit cand nu a mai existat opozitie, Fidel Castro in primul mandat pana sa fie facuta revolutia din Cuba si sa plece Batisa si asa mai departe. Haideti sa nu inducem lumea in eroare daca vrei sa facem politica dar nu e cazu.
Vorbesti innecunostinta de cauza si e limpede ca repeti sloganurile altora.
"daca vrei comunism la loc voteaza cu ponta si crina. daca vrei democratie nu merge lla referendum."
Am convingerea ca habar ai despre comunism mai nimic decat vorbe, NU mai e nimeni comunist, toti sunt capitalisti acum, comunisti de ieri, capitalisti de azi., dor in mintea naivilor mai zumzaie cuvantul acesta si daca ii intrebi care comunism nu stie doua vorbe.Joacate cu papusile mai bine, oricum nu pricepi nimic.
Coplet gresit. PIB-ul unei tari reprezinta produsul intern brut al tarii care nu poate fi incasat nici o-data. Nu are legatura dezvoltarea economica a unei tari cu PIB-ul. Econommia da, dar dezvoltarea economica si stabilitatea economica nu. Drept dovada leul a ajuns peste 4.6 lei si va depasii 5 lei pana la sfarsitul anului daca o sa se continua tot asa. Daca vreti sa facem politica trebuie sa ai habar cat de cat de politica si de economie pentru ca nu poti sa faci politica fara economie asta este evident. Ca sa nu mai adaug ca Grecia are insule care le poate exploata, au iesire la mare intr-o zona in care exista fructe de mare, exista peste comestibil ceea ce la noi exista dar in proportii extrem de mici de aia nici nu exista pescadoare in Romania. Grecia pana in `98 a fost singura tara din Europa care exploata piscicultura in apa sarata. Grecia are un PIB mai mare dar nu inseamna ca o duc mai bine. Inseamna ca au o dezvoltare mai buna dar dezvoltarea bazata pe turism inainte de criza economica nu acum. Uite-te la Spania unde somajul este cu 108% mai mare decat in Romania, mai mult decat dublu. Sa comentez ce vad la Voiculescu si la Badea pe la metrou pe ecranele stiu si eu dar sa privim putin si realitatea nu doar ce vor ei sa ne bage pe gat!
Pai stai ma ca toti au furat, dar atata timp cat nu sunt demonstrati nu ii putem acuza de asta ca nu suntem justitie. Nu cred ca e cineva in politica sa nu fi furat. Si pana acum s-a furat. Au furat pana in 2002 cand au avut ce fabrici intregi, dimineata era uzina pe locul ei si seara dispareau 4-5 mii de tone de fier, se carau cu vagoanele de CFR si incarcate cu vole si taiau cuptoare de topitorie de la baza ca sa nu stea sa le demonteze... cu furatul toti au avut-o dar eu spun ca daca vor ajunge USL-ul la putere va fi si mai rau. Cei care stiu economie si politica macar cat de cat nu isi pun asa problema pentru ca este o situatie foarte grava ca o tara sa nu aibe opozitie. Asta inseamna distatura. Daca nu exista opozitie partidul sau partidele de la putere au drept legislativ de a face absolut orice vor atata timp cat nu are cine sa se impotriveasca. Toate dictaturile s-au instaurat cand a disparut opozitia de la comunismul in Romania, in Iugoslavia, Hitler in Germania a venit cand nu a mai existat opozitie, Fidel Castro in primul mandat pana sa fie facuta revolutia din Cuba si sa plece Batisa si asa mai departe. Haideti sa nu inducem lumea in eroare daca vrei sa facem politica dar nu e cazu.
Demersurile pentru UE erau incepute de Constantinescu mai concret iata cronologia faptelor;
Aderarea României la Uniunea Europeană a avut loc la 1 ianuarie 2007. Această dată a fost propusă la summitul de la Salonic din 2003 și confirmată la Bruxelles pe 18 iunie 2004. Raportul de țară privind progresele României din octombrie 2004 a afirmat de asemenea data de 1 ianuarie 2007 ca dată de aderare pentru România și Bulgaria. Cele două țări au semnat Tratatul de aderare pe 25 aprilie 2005 la Abația Neumünster din Luxemburg.
Deci, această dată a fost propusă la summitul de la Salonic din 2003 și confirmată la Bruxelles pe 18 iunie 2004 iar Basecu pe atunci era primarul capitalei.
Intrebarea era daca Basescu a facut o fapta buna si tu delirezi ce a facut iliescu. Dar hai sa lamurim asta;
"Daca nu se luau toate masurile de austeritate eram mult sub greci acum. Asta este clar pentru ca Romania nu are nici o sursa externa de venit CONSTANTA cum avea Grecia turismul si exportul de alimente specifice zonei."
Aici incerci tu sa da-i un gol dar nu nimeresti poarta. Cum adica daca nu lua masurile de austeritate eram sub greci. I-a fii atent, greci sunt de mult in pioneze, turimul lor ramura cea mai importanata de venit a scazut pentru ca s-a dezvoltat alte poluri de turism si a trait la un nivel ridicat pentru ca a facut multe imprumuturi pe care nu le mai poate rambursa si de aici se intelege usor de ce sunt in aceasta situatie, ei aveau salarii si pensii prea mari pentru veniturile care le realizau. Pensiile lor erau de 3-4 ori mai mari decat salariu pe economie al romanilor. Deci situatia nu se compara, insa te intreb La noi s-a facut imprumuturi s-a taiat salariile si pensiile s-a facut restructurari si cu austeritatea in buzunar s-a furat pe rupte, aici e problema care trebuie sa o vezi. Tu vorbesti de moastele celor care a guvernat acu m 15 ani lasa-i dracu s-a dus, problema e ca trebuie pus stop la toate astea si atunci te intreb cine, Basescu cu ai lui care le-a facut sau alti mai tineri care nu sunt implicati in magariile celor dinainte.
Ca sa iti explic pe rand ca tot o-data iti e greu sa pricepi:
- Nu are legatura asumarea raspunderii cu opozitia unei tari. Absolut nici o legatura!
- Al doilea lucru Basescu nu taie salariile. Asta face guvernul dar iar vorbesti ce nu stii si esti complet pe langa subiect;
- FMI nu dicteaza ofera solutii pe care le respecti pentru ca ai un imprumut obtinut de la ei. Se vede ca habar nu ai pic de economie este ca si in cazul unei firme, partile care ofera imprumutul pot lua decizii peste actionarii majoritari conform legislatiei europene atata timp cat in consiliul de administratie actionarii majoritari sunt decazuti din administratia economica a firmei deoarece se constata ca acestia nu au solutii pentru returnarea imprumutului si pentru a nu fi executata juridic firma sau falimentata sau licitata pentru returnarea banilor. Este o lege economica stabilitata de unii de 15 ori mai competenti decat noi cu vreo 130 de ani in urma;
- Eu nu sustin nici un guvern dar USL-ul sunt prea incompetenti pentru a conduce o tara, drept dovada euro se apropie rapid de 5 lei dupa ce guvernele de pana acum au reusit o stabilitate din 2005 pana azi;
- Spitalele din sate au fost inchise si sunt de acord si cu inchiderea celor din orase pentru ca exista medicina privata mai ieftina decat cea publica. Intr-un spital de stat medicii indiferent de culoarea politica cer spagi mai mari decat taxele de la spitalele priovate dar marea masa a populatiei nu realizeaza asta. Eu nu ma refer la elite ma refer la populatia de la tara si nepregatita care nu isi da seama ca in acele spitale mai repede mori decat sa fi tratat;
- Nu am spus ca cei mai buni lideri pe care i-a avut Romania pana acum pentru ca ala a fost Constantinescu care a luat o tara cu datorii de peste 1300 de miliarde de lei vechi si a lasat-o cu 8 miliarde de lei vechi datorie la sfarsitul mandatului, deci a fost mult peste oricine dar poporul nostru de idioti cum a spus si Tutea nu a stiut sa aprecieze asta. Ala acum este invitat la dineuri cu marii sefi de state si marii oameni de afaceri, academicieni si economisti ai lumii si il doare undeva de politica daca a vazut ca nu are cu cine sa faca treaba;
- Cu institutiile europene ti-am mai explicat de ce se tine cont de deciziile lor nu se face neaparat ca ei si daca nu erau ei sa ne dea imprumutul acum nu mai exista urma de spital sau de administratie in Romania pentru ca nu existau salarii pentru ei;
- O tara de lingai prosti si inclulti nu suntem dar probabil ca tu nu ai iesit in viata ta in afara granitelor. O tara de hoti poate ca da dar forta de munca si creierele din Romania sunt pe locul 3 in lume vazute dupa indieni si chinezi. Ca esti tu vazut afara ca un prost cand interactionezi cu persoane de afara asta este cu totul altceva dar probabil ca si acolo te bagi in discutii in care nu ai cunostinte si din acest motiv!
Eu cred ca, taman cand incepea sa se gandeasca ce fapta buna sa faca, s-au grabit astia cu suspendarea. Cred ca e deja full de idei de fapte bune. Una a si anuntat-o: mai desfiinteaza 100 de mii de paturi din spitale. Probabil mai are si multe alte idei.
Acum, serios vorbind si incercand sa explic cercopitecilor de ce ar trebui sa voteze duminica (indiferent ca DA sau NU), ma uit si eu la democratiile cu traditie din lumea asta. Peste tot exista alternanta la putere. In SUA alterneaza republicanii cu democratii. In Anglia, laburistii cu conservatorii. Populatia cu drept de vot din aceste tari stie foarte bine ca poate si are parghiile necesare sa sanctioneze derapajele unora sau ale altora.
Ma uit la cei care au raspuns aici, spunand ca ei nu se duc la vot. Sunt aceiasi care daca, de exemplu, li s-ar interzice (discut TEORETIC) dreptul de a detine telefoane mobile, ar sari in sus de 10 metri ca e dreptul lor si nimeni nu li-l poate lua. Si dreptul la vot e tot un drept. Un drept pentru care, acum 22 de ani, au murit niste oameni. Un drept care, pana in '89 era o obligatie deghizata, in conditiile existentei unui partid unic. Cei de varsta mea isi amintesc, in mod sigur, ca, pe vremea impuscatului, daca nu ajungeai la vot cam pana-n pranz, asa, incepeau aia sa-ti sune la usa din ora-n ora sa te mobilizezi. Si, indiferent pe cine votai, tot dracul ala era.
Acum, stau si eu si ma intreb: de ce, de fapt, cand chiar puteti schimba ceva, nu va duceti sa votati? Pentru ca un individ a spus, in decurs de o saptamana, de vreo 4 ori "votati/nu votati"?
Duminica NU sunt alegeri prezidentiale. Duminica avem doar posibilitatea ca, macar pentru urmatoarele 3 luni, sa scapam de un mitocan. Pentru ca nimeni si nimic nu ma poate convinge ca Traian Basescu NU e un mitocan.
Iar daca tot va place atat de mult mitocania, mergeti, votati si legitimizati-o din nou.
Hombre, iarta-ma ca am fost cam off-topic!
Pai tocmai de aceea boborul il vrea inapoi a dat fericirea in ei cand l-a auzit ca mai distruge 100 mii de paturi, la ce dracu se pricepe mai bine decat la distrus, s-au intepat fraierii ca ceilalti vor sa le dea locuri de munca.
Unii pe linga faptul ca sint prosti de cariera mai si uita repede. Plinge unul care ia ironizat 8 ani, cu lacrimi de crocodil si ei se si arunca, cu batista. Telenovela tipic romaneasca. Sa gresesti e omeneste, dar sa faci de doua ori aceeasi greseala, e dovada de prostie.
MisterKat întreabă: