Pai daca sediul central al firmei e la Bucuresti acolo trebuie sa fie cartea ta de munca.Firma ar trebui sa se ocupe de asta nu tu personal. Da cartea la seful tau sau la cineva cu functii administrative sa o trimita la bucuresti pentru a fo inregistrata acolo.Am fost si eu in situatia asta.Perioada in care nu a fost completata se completeaza acolo daca contractul e unul valabil si totul e in regula vorba aia.Bafta!
Trebuie sa rezolvi problema, adica sa vorbesti la biroul Peresonal sau ce denumire poarta atat la tine in oras la firma cat si cu colegii de la bucuresti. nu sta asa cu cartea acasa ca tot pe tine vor da vina.
Din cate imi amintesc ai mai pus intrebarea asta si ti-am raspuns ca inregistrarea in carnetul de munca se face de ITM unde a fost inregistrat CIM, respectiv in cazul expus de tine la ITM Bucuresti, in conformitate cu prevederile Legii nr. 130/1999, republicata in 2007, art. 1 si art. 2, alin. 1 si 2. Aceasta este regula, de la care exista o exceptie, prevazuta la art. 2, alin. 3. Citez prevederile aratate:
"ART.1.Contractele individuale de munca incheiate de urmatoarele categorii de angajatori vor fi inregistrate, in termen de 20 de zile de la data incheierii lor, la inspectoratele teritoriale de munca:
a) persoanele fizice;
b) societatile comerciale cu capital privat;
c) asociatiile cooperatiste;
d) asociatiile familiale;
e) asociatiile, fundatiile, organizatiile sindicale si patronale;
f) orice alte organizatii care sunt constituite si functioneaza potrivit legislatiei romane.
ART. 2.(1) Carnetele de munca ale salariatilor incadrati la angajatorii prevazuti la art. 1 se pastreaza si se completeaza de catre inspectoratele teritoriale de munca in a caror raza teritoriala isi are sediul angajatorul.
(2) Angajatorii sunt obligati sa depuna la inspectoratele teritoriale de munca la care se pastreaza si se completeaza carnetele de munca ale salariatilor:
a) actele privind executarea, suspendarea, modificarea si incetarea contractelor individuale de munca, in termen de 5 zile de la perfectarea acestora;
b) lunar, dovezile de calculare a drepturilor salariale, pana la data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care se face plata acestora.
(3) Angajatorii care au infiintat sedii secundare in alte judete decat in cel unde angajatorul isi are sediul pot solicita ca pastrarea si completarea carnetelor de munca ale salariatilor care presteaza munca in cadrul sediilor secundare sa se faca de catre inspectoratele teritoriale de munca in a caror raza teritoriala isi desfasoara activitatea acestea. In acest caz, angajatorii au obligatia de a inregistra contractele individuale de munca ale salariatilor si de a depune documentele mentionate la alin. (2) la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi desfasoara activitatea sediul secundar si de a detine la sediul secundar o copie a acestor documente."
Oricum completarea carnetului de munca se poate face oricand, in baza CIM. Cei de la firma trebuie sa se ocupe de asta, cei din Bucuresti ori cei din provincie. Numai bine!