O dată a venit la Buddha o mamă,fiul meu a murit, ce sa fac? Du-te in alte case și întrebai dacă lea murit cineva? Mama s-a dus și a auzit că și alți au murit copii, frați, părinți, depinde de noi cum vedem viața, o vedem în alb sau in negru sau in mod neutru, Buddha însăți era un print care a cunoscut suferință doar prin fuga de la palat
Nimic nu se compara cu stirile de ultima ora la sfarsitul zilei, cand vrei sa te odihnesti.O adevarata doza de optimism si liniste.
Daca nu ti-ai dezvoltat pana acum un mecanism astfel incat sa filtrezi ce auzi/vezi si sa nu lasi sa te afecteze emotional, ar trebui sa reduci timpul de vizionare.Stirile importante le afli oricum si de pe internet.
Caută pe Dumnezeu dacă dorești să nu mai fi deprimată. Biserica adventistă de ziua a șaptea nu trebuie să fie departe de tine. Este acel loc unde te vei simți binecuvântată de Dumnezeu.
Ai văzut ce îți poate oferi lumea aceasta. Mâine să nu te aștepți că îți va oferi ceva mai bune. Dimpotrivă, lucruri mai rele îți va oferi.
Caută să cunoști pe Dumnezeu; doar atunci vei ajunge să trăiești. Doar atunci vei putea să respiri acea atmosferă cerească de care toți avem nevoie.
Duhul Sfânt al lui Dumnezeu Se retrage puțin câte puțin de pe fața pământului pentru că oamenii resping pe Dumnezeu. Astfel oamenii ajung mai răi decât au fost ieri fără să își dea seama. Ceea ce ține în frâu răutatea oamenilor și puterea diavolului de a se manifesta și a îngerilor lui, este doar Duhul Sfânt al lui Dumnezeu.
Și dacă Duhul Sfânt Se retrage, rezultatul este nenorocire după nenorocire, și acestea se înmulțesc și la număr dar și în intensitate. Stai să vezi ce depravată va ajunge generația următoare.
Așa se face că nenorocirile scrise în ultima carte a Bibliei -Apocalipsa- se vor împlini literar.
Când vom cunoaște personal pe Dumnezeu, doar atunci va putea spune și El că ne cunoaște. Cunoașterea trebuie să fie reciprocă; ca și dragostea deasemeni.
Zilnic mor sute de mii de oameni din sute de mii de motive, însă se și nasc sute de mii de copilași drăgălași.
Depinde de tine la care situație alegi să te gândești.
Păi,sa incepem cu inceputul începutului.
Știrile, 90% din ele, au în componență evenimente teribile printre care și cele menționate de tine și un 10% monden și divertisment, asta ochiometric.
In primul rand, daca vrei sa intri in depresie te uiți la știri cum faci tu și gata, te-ai ales cu o despresie de zile mari.
In al doilea rand, evident că se întâmplă atâtea nenorociri, ce pretenții poți avea de la niste oameni care au înteres 0 fata de omul de rand.Arunca si ei niste firmituri, iar restul își îndeasă in propriile lor burți. Evident că nu are cum ca acesta țărișoară sa meargă precum cele Occidentale, deoarece corupția fiind în floare, cel mai puternic trăiește, iar cei slabi ....sunt purtați în deriva.Plus de asta, când vezi că ești plătit cu un salariu mizer și ești tratat ca o cârpă *cum au fost de altfel și profesorii până să facă greva*, automat că parcă nu mai simți nicio tragere de inimă să mai ajuți omul pentru că nu e convenabil.Cel puțin așa gândesc multi.
In al treilea rând, să-mi fie cu iertare, dar in unele cazuri și oamenii sunt 100000% vinovați! Mai ales în cazurile cu accidente, omoruri, înecări prin mare șamd.
Adică dacă niste proști îți zic sa stai doamne iartă-ma in banca ta, vii la mare și te bagi in apa că sfidezi tu valurile marii sau te apuci tu sa fii șmecher și să te sui drogat la volan, că ești tu zeu și nu ți se întâmpla nimic, că ești de neatins.Pai scuza-ma tati,dar dacă pui orgoliul mai presus de viața ta,plătești!
De aceea, consider atât autoritățile cât și oamenii au o oarecare vina in acesta discuție!
Statul ar trebui sa fie cu cetățeanul, nu contra lui, iar omul ar trebui sa mai lase din orgoliu și să fie mai prudent atât cu viața lui, cât și a celorlalți.
In ceea ce privește muzica din zonă și chestii.Multi pun pe seama faptului că "mie nu mi se întâmpla nimic…sunt de neatins dom'le".Nu, nu ești, că dacă erai nu erai martor la atâtea cazuri de tot felul.
Și distracția asta, daca nu e făcută cu cap te duce 2 metrii sub pământ.Cazul colectiv este relevant aici. Zici că ai nevoie de distracție și să îți trăiești tinerețea și unde ajungi? Nicăieri.
Nu zic acum că lumea n-ar trebui sa se mai distreze, însă totul cu o limită, limita pe care unii nu o baga in seama.
In ceea ce privește faptul că urmează și ei...nu știu,nu cred că ar fi asta.
Însă mulți au chef fiindcă nu se uita la televizor sau probabil că nu le pasa pur și simplu de ceea ce se întâmplă.Ei pun pe planul principal propria fericire, ce contează ce se întâmplă,"sa moară și capra vecinului".
Noi suntem exemplul de țară care se potrivește mănușă cu zicala "tara arde și babele se piaptănă" și a lui"lasa-ma-sa-te-las". Atât politicienii, cât și omul de rand manifesta o durere in dos de aproapele lor de n-ai văzut. Poate sa moara omul în fața ta că mai important e sa filmezi decât să îl ajuți.
Mda, am pățit și eu ca femeia aia care era terorizată de muzica vecinului "Da ce unde suntem noi dom'le, in jlunglă?"
Mie chiar îmi plac știrile despre crime(atâta timp cât criminalul nu e din oraș cu mine).
Și dacă e?
Apropo,in caz că nu știi sau auzit de Anchetele Comisarului Antonescu, recomand sa dai un search pe YouTube și vezi daca-ti plac
Le știu, dar mersi!
Zilnic de intampla tragedii, la stirile de la ora 5 se dau mereu crime si violuri care sunt chiar mai grave si revoltatoare decat cele care se mediatizeaza si apar in plin plan la ora 7. Asa a fost intotdeauna, dar stirile astea nu au fost mediatizate pentru ca sunt grave, desi sunt, toate sunt grave, ci pentru ca sunt implicati oameni importanti si presa adora lucrul asta.
Ce analize vrei? Cu ce ii ajuti tu pe oamenii aia daca tii morala altora si nu mai vrei sa asculti muzica? Viata merge inainte, in fiecare zi mor oameni, poate si tu maine poimaine o sa patesti ceva si oamenii o sa zica "ce fata buna a fost" dar apoi o sa uite si o sa-si vada de viata lor. Sa stii ca prea multa empatie nu e buna. Daca te afecteaza stirile negative, nu te mai uita la tv. Uita-te pe Netflix sau la insula iubirii sau la orice altceva.
De la o vreme mi se pare ca stirile si talk showurile la tv sunt regizate, in sensul ca prezinta lucrurile in asa fel incat sa creeze suspans, curiozitate, revolta, emotii puternice etc. Astea cred ca ii face pe unii sa devina dependenti intr-un fel si sa se uite mereu.
Eu călătoresc foarte mult.
Din ce spune Google Timeline anul asta am fost în 14 Țări și 891 de orașe.
Am fost în Portugalia, dar nu vorbesc o boabă din Portugheze.
Portugalia este o țară superbă, oamenii liniștiți și frumoși. Seara Restaurantele sunt pline cu cupluri în vârstă, mănâncă liniștiți și își zâmbesc reciproc.
Când am ajuns in camera hotelului si am deschis televizorul, era deja pus pe un canal de știri locale. Parcă dintr-o dată toată Portugalia a devenit o țară urâtă.
Morala acestui comentariu:
Nu va mai uitați la știri dacă vreți să fiți fericiți! Și într-adevăr, așa este!
De ce calatoresti asa mult? Ai vreun job mai ciudat sau din pasiune?
Am un job mai ciudat. Plec de acasă luni dimineață și mă-ntorc vineri seară.
Esti sofer pe tir?
De ce întrebi? Îți plac șoferi de camion?
Portugalia este uarata.
Eram doar curioasa ce fel de meserii te pun pe drum atata. Asta mi-a venit in minte. sofer pe tir.
Nu. Nu sunt șofer de tir
Si ce legatura are asta? daca tu ai fi fost in suferinta in locul acelor persoane crezi ca ei se simteau atat de tristi pentru tine? de ce ar face-o? fiecare isi traieste viata cum doreste, ce o fi pentru fiecare doar dumnezeu stie
Te uiti prea mult la televizor si gandesti mult prea negativ.Da, e rau ceea ce se intampla dar de ce sa te gandesti " maine poate urmez?" E pur si simplu cel mai de rahat caracter pe care il poti avea.Este un caracter care te imbolnaveste atat psihic cat si fizic.Iesi pe afara, distreaza-te si petrece.Nu te gandii la toate stirile ca unele crede-ma ca sunt si fake caci la mine in oras o data a plouat, chiar nu a foat cine stie ce si a dat la stiri de zici ca au baut oamenii apa si s-au inecat.Pbn, lasa stirile ca pe langa ca esti putin mai slaba de minte le mai si crezi si te framanti din tot kkt.Traieste-ti viata ca altfel mori cu gandul la incendiul din Bucuresti si cu aia de a nascut langa spital.
Pe mine ma deprima faptul ca ai primit multe raspunsuri scoase parca de o AI! Sa se fi activat Skynet asa devreme?!
Ieși afară cu amicii nu te mai uita la TV, vinde-l mai bine! Și mergi la sala sau fa ceva ce îți place fara sa te intereseze ce se întâmplă, in lume mereu se va întâmpla tragedii
Viata a fost mereu asa, mai mult sau mai putin. Stirile aduna toate evenimentele preferabil cele care ofera soc sau emotii telespectatorului pentru a obtine cat mai mult din timpul acestora. Faptul ca acum acum 100 de ani nu era TV nu insemna ca aceste evenimente nu se intamplau, e doar vorba de acoperire informationala. In acelasi timp si daca teoretic viata ar fi mai naspa acum, degeaba te consumi pentru ceva ce nu poti sa schimbi. Sa stii ca atat timp cat o sa te uiti la lucruri de acest gen nu o sa schimbi cu nimic situatia. In acelasi timp aceste stiri iti afecteaza dizpozitia si sistemul imunitar in acelasi timp ( nu sunt medic sau ceva, zic din experienta). Acum cateva zeci de ani era comunism, inainte razboi, inainte nu erau antibiotice si mureau oamenii de la o simpla infectie si tot asa. Cel mai bine e sa inchizi TV-ul si faci ceva care chiar schimba ceva. Schimbarea comuna incepe din schimbarea individuala. Fii o persoana buna cu zambetul pe buze si cam asta e (poate suna ca un cliseu dar nu stii ce mult poate schimba). Asa ca ai grija de tine, fii tu ceea ce vrei sa vezi in lume. O viata fericita!
Nu trebuie să băgăm de seamă tot ce spune TV-ul. Da, se întâmplă multe și nimic nu ne poate asigura ziua de mâine, dar nu trebuie să lăsăm asta să ne influențeze prea tare starea de spirit. Șansele de a ajunge subiect de știre la TV sunt foarte mici și chiar și când se întâmplă tragedii, eu văd că lumea se unește pentru justiție și prevenire ca incidente similare să nu se mai întâmple din nou pentru că și lumea în care trăim este progresivă și încet încet va deveni mai bună. Multe persoane mai bătrâne pot spune că suntem blestemați, dar eu cred opusul, la fel și tineretul din ziua de azi care luptă pentru drepturi egale și siguranța zilei de mâine. Am 24 de ani și o să încerc și eu să fac lumea un loc mai bun, totu începe cu noi de a învăța să fim oameni mai buni și altfel se va reduce numărul tragediilor