anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt casier la o asociatie de proprietari. Este normal ca administratorul sa imi impuna si practic sa ma oblige ca banii incasati si nepredati sa ii port asupra mea, zi de zi, sa ii duc acasa si a doua zi sa vin inapoi cu ei la locul de munca? Mai in siguranta s-ar afla in unitate, avem sistem de alarma, usa metalica si gratii. Motivul pentru care administratorul refuza sa tinem banii in asociatie este ca nu avem seif. Dar avem un fiset metalic cu un compartiment ce se poate incuia. Am ajuns sa ma tem pentru siguranta mea, sa umblu zi de zi cu sume mari la mine si pentru ce? Daca patesc ceva, cine e bun de plata? Multumesc!

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este normal si nu trebuie neaparat sa-l asculti. Daca tu crezi ca banii sunt in siguranta atunci poti sa-i lasi la asociatie sau sa-i depui la banca. Totusi trebuie sa ai mare grija, tu esti raspunzator de acesti bani si, la o adica, tu va trebui sa-i platesti.

| alessia5158 a răspuns:

Retine un sold minim in casierie iar restul il depui in contul bancar al asociatiei. Orice asociatie de proprietari are obligatia sa detina deschis cont bancar, pentru efectuarea platilor catre prestatori/furnizorii de servicii/terti sau pentru primirea de sume prevazute in raporturi incheiate cu terti ( ex.inchirieri).Cum exista o limitare a plafonului zilnic de plati in numerar din casierie (http://contabilul.manager.ro/......lati.html) este musai ca asociatia sa aiba un cont bancar.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu este normal sa pleci acasa cu bani publici, ai unei institutii, asociatii, fara un consimtamant expres din partea proprietarilor de drept etc.

Trebuie sa stai de vorba cu administratorul, altfel daca consideri ca te obliga / santajeaza sa pleci cu sumele acasa, faci plangere la politie, ceea ce-ti si recomand daca este vorba de un santaj / amenintare cu concediere etc.