| nufibulangiu a întrebat:

Sunt clasa a 10-a și vreau să mă transfer dintr-un liceu din Chișinău în unul din Romania la mate info însă nu am note mari, mai ales din cauza faptului că in a 9-a se scad notele iar in a 5-a si a 6-a nu mă focusam pe note. Am șanse să fiu acceptat? Daca da, cum pot să aplic la liceu?

Răspuns Câştigător
| ValentinMihai78 a răspuns:

Simplu. Intră pe site-ul oficial al Inspectoratului școlar din Iași și aflii toate detaliile.
NU te baza pe notele luate până în prezent. Este posibil ca să dai o echivalare, examen și acele rezultate vor fi importante. Succes!

| nufibulangiu explică (pentru ValentinMihai78):

Îmi poți spune, te rog, dacă va trebui să susțin examene doar la mate, info și română sau e necesar și la alte materii dacă doresc să intru la mate info?

| ValentinMihai78 a răspuns (pentru nufibulangiu):

Aceste informații nu ți le poate oferi altcineva, decât cei de la Inspectoratul școlar. Pentru că nu dai o admitere, ci vei face un transfer. Dacă vei susține sau nu o echivalare, un examen, doar cei de la Inspectoratul școlar decid. Mai ales că ești din Republica Moldova, iar cei de acolo, din câte știu au un alt statut decât un elev român.

Deci sunt văzut cu alți ochi chiar dacă am cetățenie română?

| ValentinMihai78 a răspuns (pentru nufibulangiu):

Nu e vorba de faptul că "ești văzut cu alți ochi", e vorba de statul dat prin lege unui elev din Republica Moldova.
E vorba de sprijin financiar, material, de intrarea în unitățile de învățământ etc. Despre acest statut special este vorba.

Mulțumesc că mi-ai răspuns la toate întrebările

5 răspunsuri: