| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Sunt curios de un lucru! S-a întâmplat vreodată ca vreun manelist sa fie dat judecata pentru cântecele pe care le canta, pentru versurile vulgare și uneori pline de misoginism sau pentru videoclipurile pe care le prezintă? Vreau sa spun ca o grămadă de maneliști au niște versuri in care ameninta, vorbesc vulgar, au niște videoclipuri care mai degrabă s-ar potrivi unor site-uri cu materiale plus optsprezece ani decât pe site-ul YouTube și eu nu știu cum de au putut cei de la YouTube sa le lase videoclipurile când numai când te uiți la ele parca te uiți la niște scene dintr-un club de noapte din America de unde poți intra numai dacă ai peste 21 de ani și numai ce spun acolo în versuri arata faptul ca este un limbaj licențios de toată jena! Nu am nimic cu vechile manele dar astea noi clar nu pot fi numite muzica ci mai degrabă chestii comerciale de cea mai proasta calitate! Plus ca pana și artiștii au comportamente care dăunează grav societății, amenința intr-una și vorbesc grosolan! Credeți ca unele videoclipuri ale lor ar trebui interzise?

4 răspunsuri:
| Furnicuta000 a răspuns:

Cine sa ii dea in judecata? Ca sa dai pe cineva in judecata trebuie sa-ti fi produs tie personal un prejudiciu sau ceva de genul. Pt ce spui tu acolo ei pot sa ia amenda de la consiliul pentru combaterea discriminarii cum a luat si George Buhnici acum ceva timp dar si aia se sesizeaza numai cand vor ei

| Cătălin2025 a răspuns:

Dani Mocanu este primul exemplu la îndemâna, el a fost dat in judecată de N ori. Mie îmi plac mai mult noile manele față de alea cântate cu voce de femeie dintr-un film indian din anii 90 și cu o retronelă turcească. Ar trebuii cenzurate multe melodii, nu numai manele. Dar asta e … banii vin ochii se închid.

| doctorandus a răspuns:

Nu. Practic daca nu predici rasismul si nu indemni la violenta contra unor persoane reale, n-au ce sa-ti faca. Iar urmaririle penale pentru propaganda rasista au fost foarte anemice in Romania.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

De exemplu sa fii prost sau prost educat nu este o vina penala.