Trebuie să te prezinți în calitate de reclamant; va trebui să răspunzi eventualelor întrebări ale judecătorului. Nu e musai (dar e bine) să ai un avocat, dar dacă ești minor, poți fi însoțit de un părinte. Nu ai de ce să te temi.
Eu nu am trecut prin asa ceva dar sfaturile mele sunt:
1. Du-te ca reclamant.
2. Daca te intreaba cand s-a intamplat spune-le sincer.
3. Ai incredere in tine. Pt. ca daca vei fi langa cineva drag sau langa parinti tai nu se va intampla nimic atata timp cat esti cu ei. Succes!
Ce avocat breh, ca tu esti parte vatamata in puii mei! Te duci si raspunzi ce si cum. Poti la o adica daca nu te intreaba sa ridici o mina sa ceri voie sa vorbesti si sa povestesti si ca boul te-a fugarit prin oras. Desi aici e marea ta greseala, trebuia sa depui o noua plingere atunci pentru amenintari.
Tu esti victima, nu ai nevoie de avocat.
Daca s-a depus plangere de furt, rezolvarea situatiei se face doar prin proces. Mergeti fara frica si spuneti adevarul. Voua nu vi-se poate intampla nimic.Trebuie sa spui si de hartuirea pe care o face acuzatul cu tine.
Individul respectiv a fost trimis in judecata pentru furt si tu esti chemat ca parte vatamata.
Prezinta-te la judecatorie, daca esti minor impreuna cu un parinte, si, daca vei fi intrebat, spune exact cum s-a intamplat.
Nu ai nevoie de avocat, n-are rost sa cheltui bani degeaba, nu ii vei mai putea recupera de la un om care n-are nimic.
Du-te la judecatorie (cu unul din parinti daca esti minor) si spune ce s-a intamplat. Povesteste ca s-a luat si dupa tine. In mod normal ar trebui sa-i dea un ordin de restrictie. Daca il filmezi ca incalca ordinul o poate pati si mai rau.