| IonutBercea23032 a întrebat:

Sunt in clasa a IX-a si as vrea sa ma mut dupa primul semestru din cauza ca nu mai imi suport colegii pentru ca ei tot ce stiu sa faca e sa chiuleasca si daca le zic ca nu vreau sa fac la fel ma fac ratat si nesimtit. Problema e ca media mea de admitere nu e cel putin egala cu ultimul premiat din liceul unde vreau sa ma mut. Intrebarea mea e daca am vreo sansa sa ma pot muta dupa primul semestru sau daca va trebui sa astept pana ce termin primul an? Tin sa mentionez ca in liceul unde vreau sa ma mut si in clasa unde vreau sa ajung este un membru de familie, verisorul meu de gradul 1.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

O conditie obligatorie pentru transfer, in cl. a IX-a, este sa fi avut media de admitere cel putin egala cu a ultimului intrat la profilul respectiv, asa ca, daca n-ai avut-o, nu cred ca iti va fi aprobat transferul.
Dupa clasa a IX-a conditia este sa ai media de promovare a ultimei clase cel putin egala cu a ultimului promovat din clasa unde vrei sa te transferi. Asa fiind este bine sa inveti acum si sa ai o medie cat de mare poti.
Mai sunt si alte conditii de transfer, asa ca citeste art.148 si urmatoarele din Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor şcolare din învăţământul preuniversitar, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, il gasesti in mai multe locuri pe internet.
Nu are importanta verisorul, important era daca aveai un frate geaman in liceul respectiv, te puteai transfera fara nici o alta conditie.

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand, transferurile la licee nu se fac si nu conteaza daca sunt membri de familie in celalat liceu.
Apoi, transferul in clasa a IX se face pe baza mediei de intrat la liceu, care trebuie sa fie MAI mare sau cel putin egala, cu media ultimului intrat la acel liceu, ca transferul sa fie posibil.
In caz contrar, transferul nu este posibil la acel liceu, ci la unul mai slab, unde media ta are sanse sa se incadreze.
Cred ca privesti putin diferit lucuruile, ca nu mergi la scoala sa-ti placa colegii, ci sa inveti!