Parintii nu au obligatia de a da bani copiilor, cu atat mai putin asistentii maternali. Copiii nu de bani au nevoie, ci de adapost, hrana, educatie, asistenta medicala. Vrei sa iti dea bani din salariul lui? Ca ce chestie? El are grije de tine ca sa castige bani, nu ca sa cheltuie. Statul a alocat ceva resurse pentru voi, dar nu s-a gandit sa va mai dea si o suma de bani in administrare, desi nu ar fi fost o cheltuiala inutila. De unde ai si banii aia, din care iti mai iei cate un suc, ma intreb.
Din câte am citit aici reiese ideea ca nu ai da nici 2 lei sa cumperi o bomboana pentru un copil, ai scris aici de parca eu le-am cerut acest loc de munca care și așa înafară sa își petreacă timpul acasă in timp ce alții își rup spatele la birou chiar aceștia nu se complica cu nimic. Ai o gândire mult prea critica.
Ba reiese ideea ca consider ca statul ar trebui sa dea copiilor aflati in custodia lui o suma de bani in administrare propie, ia citeste mai atent.
De unde pana unde ai ajuns la ideea ca asistentul maternal ar trebui sa iti dea o parte din salariul lui? Salariul il primeste in schimbul muncii, ca sa traiasca din el impreuna cu familia. Stabilesti tu ca are o munca mai usoara decat altii, si repede concluzia ca diferenta trebuie sa ti-o dea tie. Mai dau si eu unuia, altuia, sotia mea a facut voluntariat la Lizuca, multi ani; acolo erau fete institutionalizate provocate intelectual; aducea o fata acasa in fiecare duminica, nu mi-a fost usor sa lucrez cu ele, si eram in pericol in permanenta, caci aceste fete nu stiu ce vorbesc, daca intelegi cum zic. Totusi bani nu le-am dat niciodata, aveau la camin lucruri mai bune decat aveam noi acasa.