| Master93 a întrebat:

Sunt la al treilea credit la provident iar acum e de 90 de mil (primele 2 am reusit sa le platesc erau de 18 si 60), am reusit sa platesc cateva luni pana ce nu am mai putut ca am ramas fara job.Am fost si intr-o periodata de depresie din cauza jobului pierdut si nu mai voiam sa le mai raspund la telefon celor de la provident. Dupa cateva luni le-am raspuns ca ma sunau intr-una si le-am explicat situatia si ei au spus ca ma dau la biroul de credite si ma dau in judecata sau nu stiu ce mi-au mai zis atunci.

Acuma vreau sa stiu ce pot pati cu adevarat? Vreau sa imi spuna careva toti pasii ca sa stiu ce sa fac, ca unii de ex imi spun sa nu ii mai platesc deloc ca nu poate sa iti faca nimic si nu stiu ce, iar altii ca pot sa iti puna poprire pe salar sau nu stiu ce.(acum am si job)

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu platesti vor incepe executarea silita, incepand cu poprirea pe salariu, executarea unor bunuri mobile sau imobile proprietatea ta, dupa caz.
Vei plati mai mult decat datorai la data cand n-ai mai platit, la ce aveai atunci se vor adauga dobanzi in continuare, penalitati sau dobanzi penalizatoare si cheltuielile de executare, s-ar putea sa platesti dublu cu toate acestea sau chiar mai mult.

| haileewatson a răspuns:

Trebuia sa citesti cu atentie contractele pe care le-ai semnat cand ai facut creditele. Cum a zis cineva mai sus, vei plati in plus penalizari, dobanzi etc. Fa-ti un plan!

| nevermatch a răspuns:

Bună, din câte știu eu, dobânzile penalizatoare de la Provident sunt imense, așa că ar trebui să încerci să plătești și să nu mai faci credite la IFN-uri.
Conform articolului 2324 din Codul Civil:
(1) Cel care este obligat personal răspunde cu toate bunurile sale mobile şi imobile, prezente şi viitoare. Ele servesc drept garanţie comună a creditorilor săi.

| Master93 explică:

Pai de exemplu eu stau cu parintii si nu am nimic pe numele meu, in afara de oprire pe salar mai pot sa imi faca atunci ceva?

| nevermatch a răspuns (pentru Master93):

Bună, iți pot pune poprire pe salariu, dobânzils se vor tot aduna și cumula, iar când părinții tăi vor deceda îți vor putea executa și bunurile pe care le vei moșteni de la ei.