Nu spui un element esential pentru un raspuns bun, respectiv cui ai fost incredintata prin hotararea judecatoreasca. Daca ai fost incredintata tatalui, atunci cu declaratia lui poti iesi numai cu mama ta, daca vrei sa iesi cu alta persoana va trebui o noua declaratie. Daca ai fost incredintata mamei atunci este destul declaratia acesteia. Redau prevederile relevante din Legea nr.248/2005, art.30:
"ART.30.(1) Organele poliţiei de frontierã permit ieşirea din România a cetãţenilor români minori numai dacã sunt însoţiţi de o persoanã fizicã majorã, în urmãtoarele cazuri:
"d) minorului care este titular al unui document de cãlãtorie individual sau, dupã caz, al unei cãrţi de identitate şi cãlãtoreşte însoţit de o altã persoanã fizicã majorã i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreunã cu aceastanumai dacã persoana însoţitoare prezintã o declaraţie a ambilor pãrinţi sau,
dupã caz, a pãrintelui cãruia minorul i-a fost încredinţat prin hotãrâre judecãtoreascã rãmasã definitivã şi irevocabilã, a pãrintelui supravieţuitor ori a reprezentantului sãu legal, care sã cuprindã acordul acestora cu privire la efectuarea cãlãtoriei respective de cãtre minor, la statul sau statele de destinaţie, la perioada în care urmeazã sã se desfãşoare cãlãtoria, precum şi
datele de identitate ale însoţitorului respectiv." Numai bine!
Trebuie sa ai semnatura tatalui pe o declaratie si cea a mamei dac nu pleci cu ea ok dar intrebarea este pleci cu un baiat?
trebuie sa le spui alor tai cinei baiatul si de ce pleci cu el ca sa semneze declaratia ok sper cam fost de ajutor
Din cate am inteles eu din mesajul/intrebarea ta, tu ai procura de la tatal tau ce iti permite sa parasesti tara insotita de mama ta, dar tu vrei sa iesi din tara cu o alta persoana. In acest caz este necesar sa ai procura de la ambii parinti care isi dau acordul ca tu sa parasesti tara insotita de o alta persoana majora. Sper ca ti-am fost de ajutor.
Lacatusw2005 întreabă: