Întrebare recomandată | LauRrR a întrebat:

Sunt nascuta in 1971 in comuna baltati, jud Iasi si nu am CNP-ul pe certificatul de nastere. Am nevoie de CNP scris pe certificat, pentru inscrierea la examenul de licenta.
- Unde ma pot adresa pentru a-mi fi trecut CNP-ul pe certificatul de nastere?

Va multumesc.

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Ai doua posibilitati:
1.la primaria care are in pastrare registrele in care a fost inregistrata nasterea( vezi pe certificatul vechi la rubrica"locul inregistrarii" si "nasterea a fost trecuta in registrul starii civile la nr---din anul--- luna---ziua---")
2.la primaria locului de domiciliu sau de resedinta a solicitantului

Vezi actele necesare eliberarii noului format de certificat de nastere(care are trecut CNP-ul!):http://www.dlep-iasi.ro/......29--2.html

6 răspunsuri:
| Stef69 a răspuns:

Du-te la primarie acolo trebuie sa te aibe in evidenta nu stiu daca te costa ceva sau daca o sa iti treaca CNP ul in aceeasi zi bafta

| ioanionel a răspuns:

Mergi la evidenta populatiei din localitatea de domiciliu sau de resedinta si cred ca se va rezolva acolo, mie mi s-a pus automat cand mi-au facut buletinul.

Răspuns utilizator avertizat
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai doua posibilitati:
1.La Starea civila a primariei unde s-a inregistrat nasterea.
2.La SPCLEP care ti-a emis cartea de identitate.

| Mihaela1964 a răspuns:

N-ai CNP-ul trecut pe cartea de identitate? E acelasi...

| doc69 a răspuns:

Se elibereaza un nou certificat de nastere la registrul starii civile din localitatea inc are t-ai nascut oricum ai cnpul din moment ce ai nasterea inregsitrata fa o cerere la primaria de la locul de domiciliu