| Gnomul a întrebat:

Sunt obligat să vorbesc limba română atâta timp cât sunt pe teritoriul României?; De exemplu dacă sunt oprit cu mașina de poliție, pot vorbi în limba engleză sau orice alta limbă chiar dacă am cetățenie română?

4 răspunsuri:
| MrBrangspears a răspuns:

De putut...cred ca poti, daca esti strain totusi, dar daca esti roman si vorbesti pe engleza cu el sau alta limba o sa te ia la misto mai mult ca sigur.

| alexpirvan a răspuns:

Eu pot sa-ti raspund in alta limba?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti vorbi si in alta limba decat romana dar nu te-as sfatui. In relatiile cu oficialitatile limba folosita este romana si doar cei care nu o cunosc au dreptul la translator. Folosirea altei limbi, de catre unul care stie bine romana si este cetatean roman, ar putea avea urmari neplacute pentru acesta.

regis
| regis a răspuns:

Nu cred ca politistul te poate obliga sa vorbesti in romana sau in orice alta limba. El iti va cere documentele si va verifica ce are de verificat. Ceea ce spui tu este mai putin important, conteaza faptele si documentele, nu vorbele. Nefiind obligat prin lege sa raspunzi la intrebarile agentului, nu vad cum te-ar putea constrange sa folosesti limba romana, atata timp cat nu ai tu o solicitare. Pe de alta parte, fii sigur ca nu vei avea nimic de castigat.