| oprescudorin11 a întrebat:

Sunt putin boullversat. adica nelamurit.Noi suntem sau ne pretindem TPU(adica toti pentru unu).Asa am inteles.
Nu inteleg cateva concepte si atitudini, nu in curtea noastra. In cea a Europei!"care se petinde de asemenea, un fel de TPU.
Nu pricep de ce Grecia a ajuns in aceasta sitiatie.
Nu pricep de ce Romania mea a ajuns in acesta situatie. De ce grecii si romanii sunt considerati cei mai lenesi. Nu pricep de ce ai Germania se traieste mai bine ca in Romania sau Grecia.
Mai are sens Comuniunea europeana?
Reformele se refera la a da hegemonilor si ultima seva de viata?
Care vor fi ultimile hotarari?

Răspuns Câştigător
| Zaygon a răspuns:

UE si SUA isi bat joc de noi in ultimul hal si o sa iti dau argumentele pe puncte;
1) am fost primiti in UE atunci cand nu am mai avut industrie(pe romaneste ne-au primit atunci cand ne-am inchis fabricile - numai la mine in oras dupa 89 s-a inchis 6 mari fabrici si ce mai e acum e vai de capu lor);
2) americanii au asteptat 70 de ani sa intre in Romania ca sa ce? Sa faca un scut antiracheta, sa faca cea mai mare baza nato din europa de est. Crezi ca daca Rusia ne bombardeaza le pasa lor de Romania? Vezi sa nu, suntem carne de tun.
3) banii luati de la FMI nu avem voie sa ii dam inapoi pe toti odata. De ce? Pentru ca altfel cine mai castiga din dobanzi? Criza si tot ce a fost si tot ce este subt doar induse pentru ai manipula pe oameni.
4) in ori ce uniune sau mai bine zis in ori ce imperiu, nu nobilu cel mare castiga? Ui asa e si cu UE, tarile care au avut o economie bine pusa la punct castiga de pe urma uniunii, restul sunt doar piata de desfacere, de aia Germania o duce bine si isi baga nasu peste tot.
5) terorismul e doar un lucru de fatada si multe din actele teroriste sunt o afacere prin care SUA zgaltaie cacatu ca sa se bage in seama si sa fure resursele - petrol(vezi razboiu din golf, cine a furat? Cancerul lor de americani).

Concluzie: proverbu: Capul plecat, sabia nu il taie. e o facatura pentru ca de aia ne-am pierdut noi demnitatea nationala, ca ii pupam in fund pe straini.

| oprescudorin11 explică (pentru Zaygon):

Corect ceea ce spui.Asa mi se pare mie, nu ca as fi vreo asociatie acdemica care sa-ti dea vreun titlu, caci si aici se ntra pe SISTEM.
Ce simt eu este ca metodele de frauda au devenit nitel mai perfide, genocidul, mai úman'.
Daca eu sunt USA si tu esti un statulet, te imprumut, sa zicem cu un miliard de $. OK
Sa nu-ti imaginezi ca deja nu mi-am luat banii! Iti dau cateva gunoaie, antice, nu capodopere, care nu valorau nimica.
Cand vine scadenta, eu stiu ca nu ai bani si (pot, imi permit), cresc valoarea $.
Poate imi dai si tu ceva petrol, tu amaratul, din gradina ta!
Cand vine scadenta sa-ti platesc...SURPRIZA:petrolul a umplut piata si costa doar un cent barilul!
Poti sa carai?
Pai te pasc 3000 de avioane F22(stealth) si 100 submarine atomice...etc...dar oricum, inghiti galusca!
Acum trebuie sa-i intelegi si pe englezi:trebuie sa civilizeze o treime de teritoriu.Din globul pamantesc.Saracii de ei:sa-i invete justitia lor, sa-i disciplineze, sa-i tina departe la sistemul lor global de a fura...te mai lasa cu 2 ani de puscarie pentru o samanta, o guma de mestecat. Vorba ta:daca esti pupincurist devatat.

| oprescudorin11 explică (pentru Zaygon):

Diferenta intre noi si ei este ca ei au legi destul de clare si stiu, sunt profesionisti in a fura si a ucide -curat, noi suntem doar invatacei.

5 răspunsuri:
| Iceman1234 a răspuns:

Noi nu suntem un popor lenes. Pe cat suntem de evoluati pe atat suntem de prosti pentru ca stramosii nostri s-au luptat pentru aceasta tara foarte buna iar noi ne batem joc de ea in fiecare zi. Se fura foarte mult, in ziua de astazi traim cu acest concept: "Daca fur, am; daca nu fur, nu am". Si intr-adevar tiganii creeaza tarii noastre o imagine foarte proasta, dar nu toti pentru ca sunt unii mai educati decat romanii(dar sunt exceptii). Asa o sa fim priviti in continuare daca nu ne trezim la realitate, sa fim seriosi si sa ne dorim un viitor mai bun. Comuniunea aceasta europeana s-a creat deoarece era mare nevoie tarile fiind foarte mici in comparatie cu Rusia, China s.a., vorba aceea:"Unde-i unul nu-i putere, unde-s multi puterea creste". In caz de vreo neintelegere intre state uniunea europeana sare in ajutor statelor membre ei. Dar nu avem ce vorbi de Europa pentru ca noi trebuie sa fim mai buni, sa luam exemplu de la altii ca se poate trai civilizat si se poate fara furt si sa ne trezim la realitate si sa vedem ce tara minunata avem. Romanilor treziti-va!

| oprescudorin11 explică (pentru Iceman1234):

Mie, fiind un personaj umil si needucat, mi s-a creat impresia caaceasta constructie uropeana a fost creata si subventionata de SUA, fosta colonie engleza, care si-au creat un zid contra navalirii rusilor bolsevici.
Germania a fost recreeata, ca si Olanda, Franta, prin Planul Marshall.S-au pompat bani multi aici, dar si americanii au castigat, caci si-au putut vinde marfa excedentara sau pe cea perimata. Tarile ca Romania si Grecia sunt absorbante, mai inainte, de gunoaie americane, pana sa ajunga la a fi tratati la modul parteneriat si nu slugi? Tu crezi ca vreun francez, belgian sau austriac, este mai de calitate decat un roman sau grec sau polonez?

| oprescudorin11 explică (pentru Iceman1234):

Ai vreo idee cat fura global americanii?