anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunteţi de acord, cu faptul că, legile instituite de oameni nu sunt importante, ci doar cele divine?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu sunt de acord, toate legile sunt importante, ti-o spune un jurist. Gandeste-te doar putin ce haos ar fi in lume fara existenta unor legi si asa exista multa inechitate si turbulenta, din cauza nerespectarii legilor. Sigur, mi-ai putea replica, ca daca toata lumea s-ar supune si ar respecta legile divine, atunci nu ar fi nevoie de celelalte. Din pacate situatia actuala nu permite asta, in mod obiectiv, nu toti oamenii sunt credinciosi si nici de aceeasi credinta, credintele difera intre ele etc. Numai bine!

9 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

In niciun caz. Ia gandeste-te ce haosul naibii ar fi daca toti am aplica de capul nostru niste precepte aparute in negura timpului. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca, existand atatea religii diferite, ar trebui sa ce? Sa aplicam legile din TOATE religiile, sau numai pe cele care ne convin?

| Bacemi a răspuns:

Eu spun ca legile morale sunt cele mai importante. Cele care sunt nescrise. Una e cand acum ceva timp iti dadeai cuvantul si celalalt era sigur ca esti corect si alta e ce vedem in ziua de azi cand cauti sa inseli mereu pe celalalt.

mira
| mira a răspuns:

Nu, nu sunt de acord.

| Parintele a răspuns:

Nu exista legi divine. Toate legile sunt facute de catre oameni. De la cele mai simple pana la cele complexe si imbarligate care ii inrobesc pe oameni.

| Alphawolf a răspuns:

Interesanta intrebare! Te-ai gandit mult la ea? Singur ai gandit-o sau ai "frati" care te-ajuta?

Răspuns utilizator avertizat
| Mony_4137 a răspuns:

Legile divine sunt cele mai importante, dar si legile instituite de oameni sunt importante pentru ca fara ele nu am putea sa traim impreuna, om cu om. Fiecare ar face ce il taie capul si atunci unde s-ar ajunge?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ioan dela sal...toat legile sunt importante, mai ales alea prin care judecatorii, procurorii si, am auzit de curand chiar si avocatii au dreptul la pensiile alea astronomice? Si nu mai insir alte mii de legi proste si aberante?
Alea 10 divine ar fi suficiente, dar atunci toata tagma judecatorilor, avocatilor, juristilor in general ar trebui sa puna osul la munca! si ghici ce...nu le prea surade!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cele divine sunt importante.
Celelalte sunt administrative.
Fara polemica: vezi Legea Circulatiei (auto!).