| existential a întrebat:

Sunteti de parere ca Romania este condusa de catre persoane ascunse in spatele oamenilor politici (adica de vechea securitate)? Am auzit asta spusa la TV, chiar si in ultima vreme, spusa de oameni din diferite domenii (de exemplu Dragnea, Turcescu, dr Lucian Duta).
Daca admitem ca adevarat, atunci toate jocurile astea politice din ultimele luni nu sunt altceva decat directivele lor. Ce scop ar putea avea? Nu e exact destabilizarea societatii, aceeasi pe care o vedem si in restul Europei?

12 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Securistii. E acelasi lucru ca mafia in BOR

| Pydrooo a răspuns:

Evident Romania este in continuare un stat al foștilor securiști. Cei mai mulți dintre ei s-au infiltrat în PSD și PNL.

Răspuns utilizator avertizat
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu admitem ca adevărat. Teorii ale conspirației.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu cred ca sunt atat de organizati.
Majoritatea oamenilor din politica sunt marionetele altora, dar la baza nu cred ca este o singura grupare.
Sunt mai multi oameni cu putere si interese, atat.

| SingleForOne a răspuns:

Unii experți din toată Europa afirmă (inclusiv, UK, fosta membra) cred același lucru, mai mult sau mai puțin. Acestea ar face parte din propaganda și manifestările subtile ale Rusiei, pe de altă parte, nici occidentul European, nici țările americane nu mai sunt ce erau odată... iar aici, "influențării externi" au puține cauze, pentru că mai mult depinde de efectele sociale în urma unor decizii de mare influență a unor politicieni, speaker motivaționali, presa, afaceri, investitori/economiști etc.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Pai sa enumeram si sa spunem de ce:
-Iohannis: presedinte de detasament la pioneri. Pentru cine a trait pe vremea aceea stie cu claritate ca nu puteau fi in functii din astea decat cei ce aveau dosar "curat" la securitate.;
-Orban: tatal lui a fost capitan de securitate;
-Kövesi: este fica procurorului comunist Lascu (100%) cu dosar la securitate;
-Dragnea: fiu de militian dar astia nu erau recrutati de securitate. De militieni si militari nu se atingeau;
-Turcescu a fost ofiter acoperit dupa revolutie. Nu se pune pentru ca nu mai este opresiunea impotriva poporului;
-Constantinescu a fost secretar de partid;
-Basescu a fost informatorul securitatii;
-Iliescu a fost aripa revolutionara a PCR.
-Cîțu: ceva nu este in regula. Putini aveau in anii '90 bani sa mearga la studii in SUA. Toti astia (parerea mea) au fost platiti de Soroș. Unii zic altceva: https://bit.ly/3weR1jc

| AlexCristi97 a răspuns:

Nu cred asta, cred ca sunt conspiratii, iar ce spun unii de deasupra mea sunt din propaganda AUR si RomaniaTV. Mi se pare chiar irelevant sa folosesti vechea securitate ca argument. Mult mai clare sunt treburile daca privesti totul din perspectiva capitalista si a lacomiei proprii. Fiecare din cei ajunsi in ranguri politice inalte sunt niste parveniti care isi cauta interesele proprii: sa faca bani si sa dea bine la masa de votanti sa poata sta mai mult la furat.
Si cel mai probabil si urmatorii care vor veni vor fura la fel de bine pentru ca este un mecanism bine pus la punct si doar unu-altul' mai incearca o oprire in timp ce toti ochii sunt pe marile partide care merg pe deviza "paine si circ".

| Lucian4 a răspuns:

Statul paralel? Te uiti la realitatea si Romania tv sau online? Schimba postul. Daca o stire falsa este repetata de multe ori devine adevar pe termen lung.
Personalele care se ocupa cu stiri din asta precum Turcescu au in spate alte motivatii de obicei personale, vor si e iasa din anonimat sa sa fie urmarile de multi oameni. Crezi ca intre jurnalistii nu exista invidie? (de ce jurnalistul X e mai urmarit decat mine?). De ex in prezent de ce unii medici au ales sa promoveze in social media mizand pe antivaccinare? unii medici candideaza pe undeva si vor multi alegatori de partea lor, au un scop personal

| Dandinelle a răspuns:

Daca e sa ne băgăm în conspirația asta atunci merita de menționat că nu doar Romania ar fi in poziția asta și nu e un joc doar la nivel european, ci Mondial. Urmărește știrile din exterior si-ti dai seama. Destabilizarea societății se întâmplă chiar acum, când politicienii din toată lumea împing scriptul asta de a categorisi in doua oamenii. Cum comuniștii și naziștii au reușit în parte. In fine e că proverbul asta:" și copacii nu știau de ce nu se schimba nimic când votau pentru un același topor de fiecare dată."
Dar hai sa fim serioși, e doar o conspiratie.

| Lukasssz a răspuns:

Teorii ale conspiratiei

| existential explică:

De vreme ce securitatea a existat si a condus in comunism, ar fi putin ilogic sa presupui ca nu face acelasi lucru acum.