Buna!
Nu sunt deloc de acord cu rasismul. Asa cum noi subapreciem rromi, asa ne subapreciaza strainii pe noi, considerandu-i si pe romani tot tigani . In opinia mea, daca un rrom este politicos si binecrescut, nu am nimic cu el. Nu suport din aceasta "natie" acei nesimtiti care merg si ingjura, fura etc. cu cei civilizati chiar nu am nimic. MArog, nici romanii nostri nu sunt chiar cei mai civilizati, right?
Daca se intampla asta, atunci este de vina este doar invatatoarea. Eu n-am auzit in toata viata mea ca un profesor sa spuna asa ceva, sincer.
Societatea cauta sa-i integreze, dar ei prefera traiul invatat de la parinti. Sa nu mai amintim (a nu stiu cata oara) ca minoritatea tiganeasca are mai multe drepturi si facilitati, decat are un roman obisnuit (se poate vedea in legislatie).
Am prieten foarte bun, din copilarie, tigan original, care si-a facut o familie si o situatie financiara buna in Anglia. Dar, ii este rusine sa recunoasca faptul ca este tigan, din cauza nemerniciilor neamului lui.
Deci, cine-i mai prost? Cel care ofera oportunitati, sau cel care-si bate joc de ele?
Si, ca sa-ti raspund la tema, scurt si la obiect: da, sunt rasist, atunci cand situatia impune!
Toti avem aceeasi lege in tara asta, toti avem aceleasi drepturi si obligatii. Cine nu se poate conforma, sa plece pentru totdeauna, indiferent ca-i tigan, sau roman, sau ungur, sau turc, sau ce mama naibii de natie o fi! Parerea mea!
Da! Sunt un rasist nenorocit.M-am saturat sa vad toate ciorile pitice cum iti iau inghetata din mana sau orice alta mancare pe care o poti consuma pe strada sau sa vina sa iti dea palme si sa nu poti face nimic pentru ca a doua zi vin cu inca 30 de doua-trei ori mai mari ca tine.M-am saturat sa se dea ei mari si tari sa isi puna manelele la maxim (sa dea volumul la cat vor DAR SA INCHIDA DRACULUI GEAMUL).Acu cateva zile la un magazin se auzea scandal(vorbe standard: bulibasii mei, sa moara copii mei daca nu te dai..etc.).M-am saturat pe ei ar trebui sa se faca niste trupe speciale anti-tigani sa ii vaneze pe toti.Serios,celelalte tari au ajuns sa ii plateasca sa se intoarca aici.Cel mai rau lucru : cretinii aia mari ii invata pe astia mici sa fie rai ca ii au pe ei sa ii protejeze si asa raman.Nu prea mai poti sa ii schimbi.Tot injura non-stop tot te scuipa..etc.
Sunt exclusi din cauza lor.Nu am nimic cu unul rar care are bun simt dar ceilalti de care am zis mai sus (vine cioara la scoala in clasa 1 ca sa iti fure mancare si daca face cineva ceva vin alti 20 de tigani) merita un nou Hittler al tiganiadei.
Nu sunt rasist, dar detest visceral țiganii. N-am nimic cu negrii, n-am nimic cu asiaticii, n-am nimic cu albii, n-am nimic cu roșiaticii.
Atâta timp cât un țigan de vârsta mea a luat când am dat eu bacul 6.05 media (eu având peste 9) și el a intrat la buget la aceeași facultate la care eu n-am prins loc la buget pentru că el e țigan și eu nu - nu am cum să cred propaganda asta de factură cultural-marxistă că țiganii sunt cei discriminați. Nu, nu - EU am fost cel discriminat.
Iar situația de mai sus nu mi s-a-ntâmplat doar mie - ci sutelor de mii de alți oameni cinstiți ca mine.
Țiganul e plătit cu bani grei - din banii mei - să meargă la școală (sub prezumția că n-are cu ce se-ntreține) în timp ce eu bag muncă masiv - deși nici eu n-am cu ce mă întreține.
Citește legislația din România și-o să-ți iasă din cap cretinismul ăsta că „sunt excluși din societate" - Nu, dimpotrivă, sunt pupați excesiv în dos și tot ceea ce fac ei la nivel colectiv este să refuze categoric integrarea, iar exemplele individuale de tipul celui oferit de Kronstadt sunt doar excepții care confirmă regula.
Țiganii reprezintă majoritatea deținuților din România, majoritatea covârșitoare a indivizilor cu buletin românesc care comit infracțiuni în afara țării și majoritatea indivizilor care trăiesc efectiv pe banii mei (prin terțe ajutoare de la stat). Și tu-mi spui mie c-ar trebui să-i iubesc? Oh nu, mersi.
Și nu, să fim bine înțeleși: Nu sunt niciun „rromi" (mai nou scris c-un singur „r") ci sunt ȚIGANI! Țigani le zice de la Budapesta (ciganyok) la Vladivostock (цыган / țâgan) și de la Roma (zingarro) la Oslo (sigoeyner).