| RaduNastase a întrebat:

Sustinatorii lui Calin Georgescu repetă informația cum că, hotărârea CEDO de a ii respinge acestuia cererea, nu este definitivă, și că există pe rol un process care se judecă pe fond, și așadar subiectul Georgescu nu s-a terminat la CEDO. Are cineva informații despre așa ceva? Eu nu am văzut nicăieri nicio informație oficială în acest sens, informațiile oficiale spun că hotărîrea este definitiă și așadar asta inseamna ca nu va mai avea loc niciciun proces pe acest subiect, totusi, vad ca se tot repeta informatia asta ca de fapt ''se va judeca pe fond'' exista vreo dovada in sensul asta, sau e doar o alta minciuna marca Georgescu? #curateniegenerala #calingeorgescu

15 răspunsuri:
| Kufu95 a răspuns:

Ei încă rămân cu visul. Decizia este definitivă.

| RaduNastase explică (pentru Kufu95):

Totusi, de unde au ei informatia asta? ca o vad peste tot

| Kufu95 a răspuns (pentru RaduNastase):

Eu așa știu că este legislația că dacă CCR hotărăște să anuleze voturile, decizia nu se poate contesta.

| Dismally a răspuns:

Nu exista nicio instanta din Univers care poate anula decizia CCR! Procesele lui Georgescu sunt doar circ pentru papagali.

| RaduNastase explică (pentru Dismally):

Bine, dar intrebarea mea era alta, procesul cu pricina, unde se judeca pe fond, exista sau nu? de unde au luat aceasta informatie papalagii lui Georgescu? pe ce se bazeaza

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

O sa treaca mult timp pana se va judeca procesul pe fond, bineinteles daca va fi acceptat sa se judece pe fond si pana atunci vom avea deja un presedinte ales, asa ca tot va fi respinsa cererea lui C.G.

| Dismally a răspuns (pentru RaduNastase):

Nu stiu, nu m-am uitat sa vad ce prostii mai debiteaza Georgescu, o fi vreo procedura ceva dar rezultatu va fi acelasi.

| RaduNastase explică (pentru Ioandelasal):

Ok, dar de unde informatia ca acest lucru se va intampla? (judecarea pe fond) nu am vazut pe nimeni sa spuna asta in afara de sustinatorii lui

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru RaduNastase):

Au spus-o si altii, am citit pe ziare.com, se spunea ca procesul poate dura pana la 2 ani.

| minrest a răspuns:

Sunt prevazute cai de atac la deciziile CEDO, dar nu si la deciziile CCR; acestea sunt definitive si obligatorii, CEDO nu poate decat sa constate acest lucru la fiecare apel, cum a constatat deja. Ce sa se judece pe fond? Astia sunt analfabeti, vad, pe fond a judecat CCR, la CEDO se judeca daca s-au incalcat drepturi ale omului, iar concluzia a fost ca nu s-au incalcat.

| FreddieM a răspuns (pentru RaduNastase):

Dacă zici ca o vezi peste tot, pune și tu un link sa vedem dacă e autentica.
Cheers

| J0B0MAT a răspuns:

Se poate să se judece, asta nu însemna că schimbă decizia CCR.Din start nicio instanță nu putea schimbă decizia, el doar face mascaradă ca să țină publicul în priză. Acum se leagă de coiful dacic și orice altceva va prinde.
Ceea ce spune el nici nu mai trebuie luat în calcul, poate doar ca să te amuzi de ce imbecilitate îi mai debitează mintea.Cine nu s-a convins până acum ce hal de om e, e ori prea prost ori pro-rus.

| LisaJulie a răspuns:

Decizia CCR este definitiva si nimeni nu poate schimba asta, pot sa faca n cereri, nu au importanta

| eliancodrut a răspuns:

Da, o repeta si are dreptate. El a cerut prima data masuri provizorii de urgenta, dar CEDO i-a refuzat cererea.
El mai poate depune - daca nu a depus deja - o actiune care sa fie supusa judecatii CEDO sub aspect normal.

Dar aici se pun doua probleme:
1. Procesul dureaza, iar CEDO nu poate hotara asupra alegerilor care vor urma.
2. CEDO nu poate interveni (si nici o alta institutie) asupra Constitutiei și a hotararilor Curtii Constituționle. Exista jurisprudenta a CEDO in acest sens.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru RaduNastase):

Da asa este, judecarea pe fond in regim normal se va face in continuare, si probabil va dura ani de zile cand nu va mai avea niciun efect.

El a pierdut doar cererea de aplicare de masuri provizorii care e un fel de judecare de urgenta daca exista un pericol iminent asupra persoanei care a facut plangerea. CEDO a hotarat cu unanimitate ca nu e cazul si oricum nu au nicio putere de aplicare in fata deciziei CCR.

Deci cazul lui se va judeca candva... cand nu va mai conta