Nu cred asa ceva, in nici o masura. In primul rand munca fortata este interzisa. In al doilea rand, admitand ca ar fi permisa, munca fortata se face fara tragere de inima si fara rezultate prea deosebite. Scoaterea din criza se poate face doar prin masuri corecte ale conducerii si munca tuturor. Numai bine!
Oricum, ar fi spre binele lor, al detinutilor. Ca doar, cum intra la parnaie, cum descopera brusc maxime suferinte claustrofobice. Deci, n-ar fi rau sa stea in aer liber, sa puna asfalt cu lingurita pe autostrazile piticului.
Probabil, te referi la detinutii de drept comun...si crezi ca ei nu trebuie platiti sau macar penitenciarul? Nu vezi, astazi banul este la putere, ce sa mai vorbim de munca fortata, daca nu vrea, nu vrea, ce ce forta poti sa-l scoti? Avem legi, in acest sens, in tara noatra? Of, multe sunt de spus...
Ideea ta e buna, dar la munca unde anume, cand sunt atatia someri, iar majoritatea infractorilor, ciuciu calificare in ceva...deci unde? Cam la ce anume te gandeai?
Nu. Din cate stiu eu (poate ma insel) majoritatea deja muncesc pentru a castiga niste banuti si pentru reducerea pedepsei!
Dupa cum stii si tu, pestele de la cap se-mpute. Degeaba pui ultimile scursuri ale societatii la munca daca tocmai capetenia statului fura. Trebuie prima data sa inlaturi "infectia" ca sa tratezi rana!
Nu stiu daca nu e o idee prea radicala pentru tara noastra faza cu detinutii, totusi... eu cred ca ar putea fi scoasa din criza de bani prin a umbla la banii din fotbal punct
Ar fi o idee, dar ce ar spune oamenii din alte tari:
''Astia din Romania ii pun pe detinuti sa lucreze, in timp ce alti oameni saraci sunt someri?''
La noi in tara nu lipseste forta de munca din pacate.Sunt milioane de oameni care nu isi gasesc locuri de munca.Partidele politice sunt problema si afacerile lor cu care seaca tara pe zi ce trece. Noi importam mai mult de cat producem.
Cea mai buna idee e sa se rezolve problema facultatilor! sa poate face facultate doar cei mai buni... ca la noi in tara toti vor sa fie doctori, directori, sefi dar avem nevoie si de mecanici, femei de servici, gunoieri!
anonim_4396 întreabă: