Ooo...e bine daca se impaca. Daca se ajungea in tribunal mai mare tiganie. Se poate si fara amenda. Depinde de politist daca da amenda. Nu e vorba de inchisoare. Chestia ca reclamatia a fost facuta la politie, iar politia incearca pe toate caile posibe sa impace taberele. Daca nu se ajunge la intelegere atunci e mai rau. Politia trimite dosarul la procuratura si... grav.
Politia l-a luminat pe "vatamat". Crede-ma, asta e procedura. Si eu am reclamat penal un individ. Eu am sesizat online dupa care s-au sesizat din oficiu. S-a deschis dosar penal la procuratura. Procurorul a trimis dosarul la politie pentru ancheta si aici m-a chemat pe mine. M-a pus fata in fata cu individul si am facut o intelegere amiabila, in scris. Ulterior mi-am retras plangerea penala. era vorba despre amenintari cu moartea, dar vorbe spuse la nervi. Nu ar trebui sa iti faci griji pentru tatal tau. Impacarea amiabila este cea mai buna cale.
Ala care a facut declaratie in fals poate ajunge la puscarie dar trebuie sa continue investigatiile
Uite aici un caz asemanator: http://legeaz.net/spete-penal/lovire-sau-alte-violente-loviri-14-2011
Dar mai intai trebuie dovedit. Tatal tau nu poate dovedi ca nu a lovit?
Tatalui tau ii trebuie un martor (alibi), care sa conteste ce a spus persoana respectiva, fara o dovada clara ca nu el este autorul loviturii, este cam greu sa treci peste.
Mai exista posibilitatea sa ataci decizia in tribunal, dar asta dureaza si este costisitor, cel mai bine vorbesti cu un avocat, mai mult de atat nu stiu daca ai ce sa faci, imi pare rau
Oricum, daca se gaseste nevinovat, are dreptul sa ceara despagubiri morale pentru situatia, iar persoana care acuza o sa aiba mari probleme.