| ionel_2796 a întrebat:

Tatal meu este mort de 7 ani s-a nascut in comuna bala jud. mehedinti averea lasata de catre bunicul meu este adica tata lui tata a fost de o casa si cateva parcele de pamant care sau impartit in mod egal la 6 frati dupa moartea bunicului meu tatal meu s-a mutat in oras si a lasat averea in grija unuia din frati care a platit impozitele pe pamanturi timp de 30 de ani, tatal meu nu a mai deschis rol in comuna timp de 30 de ani.acum in acea gospodarie locuieste unul nepotii tatalui meu si cumnata tatalui meu care traieste.Intrebarea mea este cum pot eu sa imi iau si eu partea de avere si daca mai am dreptul

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Dupa 30 de ani intra in vigoare uzucapiunea. Daca timp de 30 de ani nu te-ai ocupat de proprietate si nu ai platit impozitul, o pierzi in favoarea celui care a facut toate astea.

daniela
| daniela a răspuns:

Foarte simplu deschizand dupa tatal tau, dar gandeste-te insa ca lasi o familie pe drumuri. Mai bine stai de vorba cu ei si poate ajungi la o intelegere. E urat sa te certi cu ei prin tribunale.
Vezi ca ai nevoie insa de multe acte printre care certificatele de deces ale celor doi (bunicul si tatal) si actul de succesiune dupa bunicul tau prin care tatal tau a mostenit ceea ce zici tu ca a mostenit, iar de restul se ocupa un notar bun.

Janina
| Janina a răspuns:

Daca in aceasta perioada nu ai cerut druptul tau nu mai ai ce face. Intra ca proprietar persoana care timp de 30 de ani s-a ocupat de casa respectiva.
Numai ce am avut cursul asta la drept tongue

| mioara a răspuns:

Intraba un avocat este in masura sa te ajute

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
La punerea în mișcare a cereri de punere în drepturi a moșterii la Tribunalul de pe raza domiciliului tău și consultă și un avocat.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toate raspunsurile sunt excelente. Aveti studii juridice?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca tatal tau nu s-a dus sa ceara drepturile lasate de tatal lui (bunicul tau), ca sa ti le lase tie, fa bine si nu te du sa ceri niste drepturi pe care o sa le instrainezi. E absurd sa mergi si sa ceri ceva ce tatal tau cu buna stiinta a abandonat. Neplatind impozitele nici tatal tau, nici tu, ar trebui sa echivaleze cu abandonul in favoarea celui interesat. Daca o sa castigi ceva in instanta, aceiasi instanta sa te puna sa platesti despagubiri platitorului de impozite si munca omului pentru ca a muncit partea ta (a tatalui tau) si nu a lasat-o in paragina! Sper sa NU CASTIGI NIMIC! MORAL NU AI NICI UN DREPT! TINE CONT DE FAPTUL CA TATAL TAU NU A CERUT NIMIC pana l-a luat Domnul!