Codul de Procedura Civila este in vigoare tot cel vechi. Din intrebarea ta inteleg ca esti parata in divort si ca ati ajuns sa va judecati in apel, apelul fiind facut de tine. Conform dispozitiilor art. 284 din Codul de Procedura Civila, termenul de apel este de 15 zile calendaristice de la comunicarea hotararii de catre Judecatoria unde s-a judecat la fond divortul. Cererea de apel trebuie sa cuprinda, conform disp. art.287 din Codul de Procedura Civila numele, domiciliul partilor din proces, Hotararea care se ataca, motivele de fapt si de drept pe care se intemeiaza apelul, dovezile pe care le mai ai si care n-au fost folosite la instanta de fond si semnatura apelantului.
Eu am pregatirea de jurist si datele pe care ti le-am dat sunt in conformitate cu prevederile legale. Apelul se va depune la instanta a carei hotarare o ataci, deci la Judecatorie. Nu stiu daca tu mai esti in termen pentru a depune motivele de apel, dar daca inca nu ai primit citatia pentru judecarea apelului de la tribunal, poti incerca sa-ti motivezi apelul, insa nu sunt convinsa ca acest lucru se va lua in considerare, pentru ca termenul este de 15 zile de cand ai primit hotararea de divort la domiciliul tau, prin posta.
Termenul de depunere se socoteste de la comunicarea hotararii de divort, in limitele termenului de 6 luni.
Ideea este urmatoare. daca te intereseaza termenul de depundere al MOTIVELOR de apel inseamna ca ai decalarat deja apelul... ceea ce inseamna ca motivele le poti depune pana la prima prima infatisare inclusiv. in ceea ce privede teremenul de decalarare a apelului acesta este de 30 de zile. calculate procedural, adica nu se calculeaza prima si ultima iar daca ultima zi pica intr-o zi libera legal (samnata, duminica, sarbatorile legale) termenul se prelungeste pana in prima zi lucratoare